Superliga Națională feminină de fotbal are după mulți ani un alt lider decât Olimpia Cluj sau ASA Târgu Mureș! CFR 1933 Timișoara, marea revelație a actualului sezon, e prima în Superligă, iar sâmbătă urmează momentul adevărului, meciul împotriva multiplei campioane Olimpia Cluj, chiar la ea acasă.

Partida Olimpia Cluj – CFR Timișoara, care se joacă de la ora 16.00, sâmbătă, 5 noiembrie, poate fi considerat fără probleme un adevărat derby. Doar se întâlnesc primele două clasate!
Șase victorii și un rezultat de egalitate, 19 puncte, golaveraj 37-6, aceasta e zestrea fetelor de la CFR 1933 Timișoara după opt etape jucate în actuala ediție de campionat.

Florin Bugar, antrenorul grupării bănățene, care e și selecționerul naționalei feminine U19 a României, a explicat pentru www.frf.ro startul lansat al CFR-ului. Bugar e mândru de fetele sale, dar e conștient că „tot Olimpia Cluj rămâne cea mai bună echipă din țară”.

„Nu ne putem compara cu Olimpia”

– Domnule Florin Bugar, cum e acolo, sus, în fotoliul de lider?!
– E foarte bine! Trebuie să recunoaștem că e și o conjunctură favorabilă, Olimpia având un meci mai puțin disputat. Urmează meciul direct și va fi foarte greu pentru noi. Ne știm locul, suntem realiști cu toții, cunoaștem forța Olimpiei, care domină de ani buni campionatul intern. Trăim însă clipa. Ne place prea mult fotbalul ca să nu ne bucurăm atunci când avem ocazia.

– De ce spuneți că vă știți locul în clasament?
– Sunt realist. Nu ne putem compara cu Olimpia. Noi avem jucătoare care merg la serviciu, altele sunt studente. Toate fac fotbal de plăcere. Nu câștigă niciun ban. E pasiune dusă la extrem!

Șapte victorii și un egal

– Care e totuși secretul acestui loc 1?
– Avem o echipă experimentată. Muncim de ceva vreme împreună, iar fetele știu ce să facă pe teren. Au învățat „mersul pe bicicletă”! Au înțeles strategia de joc. E adevărat, avem reprize bune, dar și altele mai puțin reușite. Așa ne-am ridicat. Sper să dovedim că nu e întâmplător acest urcuș.

– Șapte victorii și un egal!
– Am remizat cu NAVOBI Iași pe teren propriu, într-un meci în care am ratat o mulțime de ocazii, inclusiv un penalty. Asta e!

Fostă jucătoare la Nottingham Forest!

– De unde sunt fetele?
– Toate sunt din zonă, adică din Timișoara și din județ. Acum am adus o fetiță de la Vaslui, dar e mică, nu are drept de joc la prima echipă. Evoluează la echipa a doua și în naționala U15 a României. O cheamă Larisa Grigore. Rețineți acest nume. Va ajunge o mare jucătoare! Era să uit, ca să vedeți ce înseamnă dragostea pentru fotbal! Bianca Iorgovan, o fată de mare calitate, vine la antrenamente de la 98 de kilometri distanță! Asta e naveta ei, 98 de kilometri dus, 98 înapoi acasă!

– Cât de importantă e echipa a doua?
– E importantă pentru că acolo cresc cele mici. De fetele de la echipa a doua se ocupă Andra Velea, un om extraordinar. A jucat fotbal, la Ripensia, apoi s-a accidentat. Și-a revenit, a fost detașată cu serviciul în Anglia. Acolo și-a reluat activitatea de jucătoare de fotbal și a evoluat la Nottingham Forest! E director la o firmă de IT. Face voluntariat pregătind echipa a doua. E incredibil de pasionată și de dedicată fenomenului.

„Fotbalul feminin din România e în creștere”

– Suporterii vin la meciurile echipei!
– Jucăm pe bătrânul Stadion „CFR”, arenă refăcută imediat după război. Avem publicul nostru, în jur de 200 de oameni, dar la meciurile importante vin mai mulți. Încercăm să ne bucurăm de fotbal.

– Ați rezolvat problema portarului?!
– Încă nu. Noi jucăm în poartă cu o jucătoare de câmp. Nu găsim!

– Ce mai face naționala U19, de destinele căreia vă ocupați?
– Încă trăiesc dezamăgirea calificărilor din Polonia. Nici acum nu înțeleg ce s-a întâmplat. Ne știam punctele forte, ne cunoșteam minusurile, dar asta nu ne-a ajutat prea mult. Vreau să spun însă ceva. Fotbalul feminin din România e în creștere. Cu grijă, cu pricepere, cu răbdare vor veni și rezultatele mari.