După un an 2016 foarte bun, încununat cu un “podium” în Superliga feminină și o participare în premieră în Cupa Balcanică, echipa ieșeană Navobi este foarte aproape de o nouă bornă importantă în scurta istorie a clubului. Formaţia pregătită de prof. Adrian Ambrosie este la o victorie distanţă de finala Cupei României, ceea ce ar reprezenta încă o premieră pentru gruparea ieşeană.

Pentru a ajunge în marea finală, Navobi trebuie să treacă de echipa CSS Târgovişte, vineri, în semifinala programată de la ora 13.00 pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi, arenă ce va găzdui şi ultimul act, pe 14 mai. Olimpia Cluj s-a calificat deja în finală, după 6-0 în semifinale cu Heniu Prundu Bârgăului şi îşi aşteaptă adversara ce va stabilită vineri, la prânz.

Prima semifinală din istoria clubului

Calificarea în semifinale reprezintă deja o performanţă pentru Navobi, dar ieşencele speră să ajungă în ultimul act, pentru a juca cu trofeul pe masă în faţa propriilor suporteri.

“Este prima semifinală din istoria clubului nostru și ar fi şi prima finală. Nu doar pentru club, ci și pentru fete. Niciuna dintre jucătoare nu a mai jucat până acum o finală de Cupa României, de aceea suntem în fața unui rezultat extraordinar. Va fi un meci foarte important pentru fiecare dintre noi, pentru istoria clubului, de aceea îl pregătim cu maximă atenție”, spune Adrian Ambrosie, managerul echipei Navobi.

Experienţă VS. tinereţe

Tehnicianul speră ca experienţa fetelor sale să îşi pună amprenta pe joc şi Navobi să obţină calificarea în marea finală: "Semifinala cu CSS Târgovişte va fi deschisă oricărui rezultat. Întâlnim o echipă tânără, ambițioasă, dornică de afirmare, cu jucătoare tinere, crescute pe plan local. Noi avem de partea noastră experiența și maturitatea, oaspetele au tinerețea și dorința de afirmare. În mod normal, nu avem cum să scăpăm victoria. Am un grup de fete talenate, de caracter, care în momente importante au demonstrat că formează un grup unit, puternic, care poate bate orice echipă”.

Performanţă cu bani puţini, dar multă pasiune

Pentru ieşeni, prezenţa în finală ar reprezenta o nouă performanţă după cele din stagiunea trecută. “Este rodul unei munci în echipă. Împreună cu staff-ul format din antrenorul cu portarii Sorin Comisu, antrenorul secund Mirela Abălaşei, preparatorul fizic Florin Trofin, antrenorul echipei de junioare, Cristi Amironesei și directorul sportiv Cristi Ambrosie am muncit mult şi am reuşit să ajungem, până aici. O finală ar fi rodul unei munci din ultimii cinci ani de când am înființat echipa. Am crezut în permanență în această echipă și am muncit cu pasiune. Chiar dacă am avut bani foarte puțini, am reușit cu acest grup rezultate extraordinare”, a adăugat Ambrosie, care aşteaptă publicul într-un număr cât mai mare la stadion, vineri, în meciul din semifinale: “Sper ca suporterii ieşeni să vină să ne susţină în meciul din semifinale. Galeria lui CSM Poli Iaşi ne-a promis că va fi în triune. Sperăm să avem un public cât mai numeros și să ne poarte spre o victorie frumoasă. Ar fi superb să obținem calificarea și să jucăm finala pe teren propriu, cu publicul de partea noastră. Sper ca această performață să aducă și investitori alături de noi, pentru că de unul singur nu o mai pot susţine. Ar fi păcat ca această echipă să dispară”