Naționala feminină mai are de disputat trei jocuri din această campanie de calificare, dintre care două în această lună: Lituania – România (23 octombrie, în deplasare) și România – Elveția (27 octombrie, ora 17:30, PRO X)! Suntem alături de tricolore pe toată perioada cantonamentului, unde vă așteptăm cu interviuri exclusive, video-uri inedite și concursuri cu premii! 

Ziua meciului cu Lituania 

🕙 10:00

Partida tricolorelor din această seară va fi arbitrată de Lorraine Watson, din Scoția, care va fi ajutată la cele două linii de asistenții Kylie Cockburn și Vikki Michelle Allan. Cel de-al patrulea oficial va fi Abbie Hendry, tot din Scoția!

Lorraine Watson este prima femeie care a arbitrat în ligile masculine din Scoția!

🕙 09:00

Bună dimineața tuturor! A sosit și ziua meciului pentru care ne-am pregătit toată săptămâna. Haideți să-l ascultăm pe selecționerul Mirel Albon, care a prefațat duelul din această seară la antrenamentul oficial! Rămâneți alături de noi pe toată durata zilei pentru detalii exclusive din cantonamentul naționalei feminine!

Ziua 5 | 22 octombrie

🕙 21:00

Am încheiat ziua 5 cu antrenamentul oficial premergător jocului cu Lituania de mâine seară. Ședința de pregătire a durat aproximativ 60 de minute și s-a desfășurat pe stadionul din Marijampole, unde se va disputa și partida cu țara gazdă.

Vă lăsăm mai jos câteva imagini cu tricolorele și vă așteptăm plini de energie mâine, în ziua meciului! #HaiRomania

🕙 19:30

Înaintea antrenamentului oficial, Andreea Părăluță a prefațat duelul cu Lituania de mâine seară, a vorbit despre integrarea noilor jucătoare în cadrul echipei și ne-a spus care sunt obiectivele echipei pentru acest final de campanie!

🕙 14:30

Vrem să fim în cea mai bună formă mâine seară, așa că avem grijă să punem la punct toate aspectele, de la recuperare până la odihnă și relaxare.

🕙 11:00

Iată câteva repere din programul tricolorelor de astăzi:
➡ Ședință de analiză a adversarului
➡ Tratamente de refacere
➡ Declarații din partea selecționerului Mirel Albon și a unei jucătoare înaintea jocului de mâine
➡ Antrenamentul oficial premergător partidei cu Lituania, programată mâine, de la ora 19:00. Rămâneți în continuare alături de noi!

🕙 09:00

Bună dimineața tuturor din Lituania! Din păcate, începem ziua cu o veste foarte tristă. Selecționerul naționalei feminine U19, Florin Bugar, a pierdut lupta cu viața după ce a fost infectat cu virusul COVID-19. Acesta a fost diagnosticat ulterior și cu encefalită.

Întreg staff-ul naționalei feminine și jucătoarele regretă dispariția colegului și antrenorului Florin Bugar și transmit sincere condoleanțe familiei și multă putere în acest moment dificil.

Ziua 4 | 21 octombrie

🕙 21:30

Încheiem cea mai lungă zi din acest cantonament cu un antrenament! Ședința de pregătire a durat aproximativ 60 de minute și s-a desfășurat indoor, pe un teren sintetic. Deși a fost o zi obositoare, fetele au venit cu o dispoziție foarte bună și predispuse la efort.

🕙 19:30

Voi ați întrebat-o, iar ea v-a răspuns! Ștefania Vătafu a acceptat provocarea noastră de a răspunde la cele mai interesante 10 întrebări trimise de suporterii naționalei feminine pe pagina de Facebook, iar la final a ales și un câștigător: Kukulovari Raul! Acesta va primi tricoul echipei naționale semnat de Ștefi!

Vă mulțumim tuturor pentru întrebările adresate și vă așteptăm în continuare alături de tricolore!

🕙 14:00

Cine s-a trezit de dimineață a ajuns în Lituania! După o deplasare lungă, cu escală la Amsterdam, tricolorele au ajuns în Lituania, unde vineri vor juca împotriva țării gazdă.

Urmează prânzul și odihna, iar pe seară revenim pe terenul de antrenament! Rămâneți în continuare alături de noi, pentru că suportul și mesajele voastre ne dau energie suplimentară.

🕙 07:00 

Tricolorele au început ziua 4 dis-de-dimineață! Fetele sunt pregătite de zborul spre Lituania, adversara de vineri!

Pregătite de decolare! ✈️🇹🇩Revenim cu mai multe imagini după aterizarea în Lituania❗️✌️

Gepostet von Nationala Romaniei de Fotbal Feminin am Dienstag, 20. Oktober 2020

Ziua 3 | 20 octombrie

🕙 21:00

Încheiem ziua cu o veste bună! Întreaga delegație care va face deplasarea în Lituania a ieșit negativă la testarea COVID-19 efectuată în această dimineață! Ne așteaptă un drum lung mâine, însă avem încredere că ne vom întoarce acasă cu cele trei puncte!

Veste bună înaintea deplasării în Lituania! Întreaga delegație a ieșit negativă la testarea efectuată azi dimineață! 👉 bit.ly/347Y7tg

Gepostet von Nationala Romaniei de Fotbal Feminin am Dienstag, 20. Oktober 2020

🕙 18:30

Încă de la startul cantonamentului ne-am setat un prim obiectiv: 3 puncte cu Lituania! Le-am învins în meciul de acasă cu 3-0 și ne dorim cel puțin un rezultat asemănător și în deplasare! #HaiRomania

🕙 18:00

START în procesul de acreditare al jurnaliștilor la partida României cu Elveția. Ne concentrăm pe jocul cu Lituania, însă nu uităm de partida de acasă cu formația elvețiană. Toate detaliile despre procesul de acreditare le găsiți AICI! 

🕙 12:30

Am încheiat prima sesiune de antrenament, la care au participat doar o parte dintre jucătoare. Fetele au început încălzirea cu un scurt joc de tenis, apoi au lucrat fiecare pe segmentul său, încheind cu fazele de finalizare.

🕙 09:30 

Dăm startul zilei 3 de pregătire cu gândul la meciul de vineri! Până la startul sesiunii de antrenament, vă propunem să vedem un scurt rezumat al celor două ședințe de pregătire de ieri.

Ziua 2 | 19 octombrie

🕙 22:00 

Avem nevoie de odihnă după un asemenea început de săptămână, însă nu ne plângem! Mâine ne așteaptă o nouă zi și trebuie să fim și mai bune decât astăzi! Ne revedem dis-de-dimineață! 😊

🔜 Ne apropiem cu pași repezi de primul joc din această lună! 🇷🇴Lituania – România, 23 octombrie, ora 19:00, stadion Marijampole#HaiRomania

Gepostet von Nationala Romaniei de Fotbal Feminin am Montag, 19. Oktober 2020

🕙 20:00

Am încheiat ziua 2 de pregătire cu zâmbetul pe buze și cu satisfacția că ne-am pregătit mai bine decât ziua precedentă. Timpul este întotdeauna limitat la echipa națională și ne bucurăm că suntem împreună la fiecare antrenament, ședință de analiză sau activitate de team-building.

Însă la final, contează rezultatul, iar pentru noi rezultatul final trebuie să fie victoria cu Lituania! Luptăm împreună până la capăt!

🕙 13:30

Tocmai am încheiat primul antrenament programat astăzi! Urmează prânzul și puțină odihnă, apoi revenim pe teren, pentru a doua sesiune de pregătire. Muncim pentru a ne autodepăși, dar mai ales pentru a ne atinge primul obiectiv setat: 3 puncte în Lituania!

🕙 12:00

Pe pagina de Facebook a naționalei feminine vă așteaptă un concurs cu premii! Cele mai interesante 10 întrebări de la fani vor primi răspunsurile de la mijlocașul naționalei feminine, Ștefania Vătafu, care va alege și câștigătorul! Vă așteptăm acolo cu cele mai inspirate întrebări! 😊

❗CONCURS❗A sosit momentul ca voi să le adresați întrebări tricolorelor! 😍 𝐓𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚 pentru…

Gepostet von Nationala Romaniei de Fotbal Feminin am Montag, 19. Oktober 2020

🕙 10:30

Începem săptămâna în forță, cu două antrenamente, însă înaintea ședințelor de pregătire fizice, ne-am asigurat să suntem 100% din punct de vedere mental.

🕙 09:00

Dăm startul zilei 2 de pregătire cu o scurtă trecere în revistă a evoluțiilor jucătoarelor noastre la echipele de club, la finalul weekend-ului.

Andreea Părăluță – titulară în înfrângerea la limită suferită de Levante UD în deplasarea la Real Sociedad
Andreea Corduneanu – titulară, a înscris un hattrick în partida disputată de Heniu Prundu Bârgăului cu Selena ȘN Constanța, câștigată cu 5-1
Erika Gered – titulară în partida câștigată de Vasas Femina Odorhei cu 6-1 împotriva fetelor de la Fair Play București
Andrea Herczeg – titulară, a înscris golul victoriei în meciul disputat cu Viktoria Haladas împotriva fostei sale echipe, Szent Mihaly
Ștefania Vătafu – titulară în victoria obținută de Anderlecht cu 3-2 împotriva Club YLA
Ana Vlădulescu – titulară, a înscris un gol în victoria cu 6-1 obținută de Vasas Femina împotriva fetelor de la Fair Play București
Diana Grecu – titulară în victoria obținută de Carmen București cu Banat Girls, 4-0

În urma amânării partidei dintre ”U” Olimpia Cluj și Fotbal Feminin Baia Mare, jucătoarele de la Cluj nu au jucat la finalul acestei săptămâni, însă vin încrezătoare din postura de lider al Ligii 1 Feminin. În același timp, Laura Rus este golgheterul la zi al campionatului intern, cu 12 goluri marcate.

Sursă foto: ACS HENIU Prundu Bârgăului – Oficial

Ziua 1 | 18 octombrie

🕙 21:30

Punem punct primei zi din cantonamentul naționalei feminine! Începând de mâine intrăm în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul cu Lituania, care este programat vineri, de la ora 19:00, pe stadionul din Marijampole. Vrem să ne întoarcem acasă cu trei puncte!

⏳ Începem numărătoarea inversă până la jocul cu Lituania! 🇷🇴#NationalaFeminina #HaiRomania

Gepostet von Nationala Romaniei de Fotbal Feminin am Sonntag, 18. Oktober 2020

🕙 19:30

Tricolorele au efectuat în această după-amiază prima sesiune de pregătire în cantonamentul de la Mogoșoaia! Singura jucătoare care a lipsit a fost Ștefania Vătafu, care a avut programat astăzi meci în campionatul Belgiei, urmând a se alătura lotului mâine.

Ne-am setat și primul obiectiv pentru acest cantonament: 3 puncte în Lituania! Luptăm pentru România până la capăt!

🕙 16:00

Ni s-au alăturat și primele straniere, Andreea Părăluță și Olivia Oprea, dar și gașca de la Cluj! Suntem în formulă aproape completă!😊

🕙 15:00

Primele tricolore au ajuns deja în cantonamentul de la Mogoșoaia! Ana Maria Vlădulescu și Erika Gered (ambele de la Vasas Femina Odorhei) vin cu un moral bun după o victorie convingătoare în campionat, 6-1 cu Fair Play București! Ana Vlădulescu a contribuit cu un gol la reușita echipei sale! 😃

🕙 14:00

Tricolorele se vor prezenta în cantonamentul de la Mogoșoaia începând cu această după-amiază, după disputarea partidelor de la echipele de club.

După rezultatele din luna septembrie, tricolorele nu mai au nicio șansă de calificare la Campionatul European din 2022, însă partida împotriva Croației, câștigată cu 4-1, reprezintă un nou început!

Media de vârstă a lotului convocat pentru această acțiune este mult mai scăzută față de luna septembrie. Selecționerul Mirel Albon a chemat câteva dintre cele mai bune junioare din țară, având drept obiectiv principal integrarea acestora în lotul primei reprezentative în perspectiva viitorului.

Iată lista celor 20 de jucătoare convocate pentru aceste jocuri: 

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Maria Stamate (”U” Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Maria Ficzay (”U” Olimpia Cluj), Olivia Oprea (Villarreal CF/Spania), Antonia Bratu (”U” Olimpia Cluj)

Mijlocași: Andrea Herczeg (Viktoria Haladas/Ungaria), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Ana Vlădulescu(Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Diana Grecu (Carmen București)

Atacanți: Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Oana Negrea (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Carmen Marcu (”U” Olimpia Cluj), Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj)

CLASAMENTUL GRUPEI H ÎN PRELIMINARIILE UEFA WOMEN’S EURO 2022

Elveția651018-216
Belgia650124-515
ROMÂNIA52038-146
Croația61146-184
Lituania50051-180

Programul ultimelor meciuri din preliminarii:  

23 octombrie 2020: Lituania – ROMÂNIA
27 octombrie 2020: Lituania – Belgia, ROMÂNIA – Elveția
27 noiembrie 2020: Croația – Lituania
1 decembrie 2020: Croația – ROMÂNIA, Belgia – Elveția

Rezultatele de până acum:
29.08.2019: Lituania – Croația 1-2
03.09.2019: Elveția – Lituania 4-0; Belgia – Croația 6-1
4.10.2019: Lituania – Elveția 0-3
8.10.2019: România – Belgia 0-1,  Elveția – Croația, 2-0
8.11.2019: România – Lituania 3-0, Croația – Belgia 1-4
12.11.2019: Belgia – Lituania 6-0, Elveția – România 6-0
18.09.2020: Belgia – România 6-1, Croația – Elveția 1-1
22.09.2020: România – Croația 4-1, Elveția – Belgia 2-1