Echipa feminină Navobi Iași a debutat perfect în noul sezon al Ligii a 2-a, cu două victorii categorice, 13-0 pe teren propriu cu CSS Nicu Gane Fălticeni și 5-0 în deplasare cu Pisicile Roșii Bacău.

Managerul formației ieșene, Adrian Ambrosie, a declarat că obiectivul echipei este promovarea în Liga I la finalul acestui sezon.

”Pentru acest sezon am reușit să repatriez câteva jucătoare de valoare, care au mai evoluat pentru Navobi în trecut. Aducând aceste fete importante, am reușit să construim o echipă bună cu care să ne batem la promovare în Liga I. Pe lângă nucleul pe care îl avem deja construit, putem face o echipă bună care să tragă la promovare, acesta fiind și obiectivul nostru pentru sezonul actual. Clar, ne dorim promovarea, aceasta este și motivația pentru care am revenit la echipă după perioada petrecută la Politehnica Iași. Să nu uităm că Navobi a luptat pentru campionat în urmă cu doar câțiva ani cu Olimpia Cluj, clasându-se pe locul 2, am disputat o finală de Cupa României, tot cu Olimpia Cluj și am avut o participare în Cupa Balcanică, unde am ocupat locul 3”, a declarat managerul echipei ieșene, Adrian Ambrosie.

Pe lângă Mirela Abălașei, portar și antrenor secund, au mai revenit la echipă jucătoare de valoare precum Elena Răduc, Monica Bențoiu, Nicoleta Lepădatu, Alexandra Ivan, Alexandra Drăgan sau Ana Palaghia, căpitanul lui Navobi fiind tot o jucătoare experimentată, Ana Maria Roșu.

Adrian Ambrosie este convins că Navobi se poate bate în viitor pentru titlul național: ”Da, ne putem bate în viitor cu Olimpia. Stabilitatea financiară este importantă, pentru că și în fotbalul feminin s-a investit mult în ultimii ani, jucătoarele au contracte care trebuie respectate și nu poți aduce jucătoare de valoare fără un buget stabil. Avem o infrastructură bună, avem și baza piramidei, echipe Under 17, pregătită de Cristian Amironesei, Under 15 și Under 13, care ne asigură viitorul, de aceea putem ținti sus, putem construi o echipă cu care să ne batem cât mai sus. Putem face și noi parte din nucleul echipelor care se bat la titlu în prima ligă, dar până atunci trebuie să promovăm”, a completat Adrian Ambrosie.

Articol de Narcis Pohoață (IAȘI)