Fc Brazi – Navobi Iasi 5-1 (2-1)
Au marcat:
Min 11, 58, 70 Barbos Nicoleta
Min 45 Radu Mihaela
Min 68 Neacsu Mihaela
Respectiv Ghebanoaei Mihaela min 15

In prima etapa a play outului Superligii naționale de fotbal feminin, echipa ieseana Navobi s-a deplasat In Prahova unde a intalnit echipa locală FC Brazi.

Terenul si vântul au fost principalii adversari ale celor doua echipe care au facut risipa de efort pentru a putea controla mingea si a reuși sa ofere un spectacol fotbalistic spectatorilor prezenți in tribunele stadionului.

Fără aportul celor doua internaționale U16 Ana Foia și Andreea Scortanu care au venit din Serbia cu doar cateva ore înainte de joc, iesencele au abordat cu încredere si cu mult curaj partida, întărite probabil si de revenirea in lot a Mihaelei Ghebanoaei si de transferul de ultima ora a jucătoarei Lidia Havristiuc de la Armonia Dolhesti.
Navobi a reușit sa își creeze primele ocazii de gol prin Corina Musteata in min 5, Justine Prata in min 8. Dar, contrar cursului jocului, cele care au reușit deschiderea scorului au fost jucatoarele gazde in min 10 când au reușit sa înscrie un eurogol de la 16 metri după o lovitura de la corner.

Navobi a replicat imediat pe contraatac si a reușit sa egaleze 5 minute mai târziu prin Mihaela Ghebanoaei după ce a primit o pasa inteligenta de la Lidia Havristiuc.

Iesencele chiar puteau prelua conducerea pe tabela de marcaj insa Artimeza Ciubotariu, Corina Musteata si Rahela Gangal au ratat de puțin șansa de a marca.

Pe fondul acestei dominari, prahovencele s-au masat in apărare si au încercat contraatacuri prin masivele jucătoare de atac. La unul dintre acestea, portarul Iesean Cojocaru s-a ciocnit de Lidia Havristiuc si s-a accidentat grav, nemaiputând continua partida. Din acest moment echipa ieseana s-a destabilizat si in prelungirile primei reprize, la o nesincronizare a apărării iesene, FC Brazi a preluat conducerea pe tabela de marcaj printr-un gol înscris din careu de Radu Mihaela.

In repriza a doua echipa gazda a început mai bine jocul ajutata si de vântul care le a împins din spate si de care nu a beneficiat echipa din Iasi in prima repriza. Jocul a fost surd, pe un teren foarte greu, afectat de ploile din ultima vreme. In contextul acestei lupte, prahovencele au reușit sa înscrie încă 3 goluri însa si pe fondul neinspiratiei si lipsei de experiența a portarului de rezerva iesean care a ieșit hazardat la doua acțiuni de atac ale gazdelor.

Deși au dominat finalul partidei, Navobi nu a mai reușit sa înscrie chiar dacă au avut aceasta ocazie prin Grigoras, Gangal, Foia și Ilas.

“Am pierdut din nou ușor o partida pe care am dominat-o si pe care am avut-o in mana, insa fotbalul se joaca pe goluri si nu pe impresie artistica sau ocazii. Ieșirea din joc a portarului nostru a slăbit echipa si golurile luate atât de ușor au demoralizat fetele noastre care ar fi meritat măcar un egal. Nu renunțam, credem pana la capăt in șansa noastră si vom lupta pana la final pentru ca ne dorim sa rămânem in Superliga si cred ca meritam asta. Apreciez curajul, sacrificiul si dedicarea tuturor fetelor si de asemenea evoluția celor care au venit la echipa noastră si s-au integrat atât de repede si bine. Speram ca in săptămânile viitoare sa ne antrenam si mai bine si vom reuși sa lucram la finalizare si sa fructificam in viitor multele ocazii din meciurile pe care le avem!” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

In concluzie, echipa ieseana a avut un joc mult mai bun decât in ultimile etape de campionat, insa a pierdut la un scor mult prea mare pentru a putea spera ca in retur sa poată trece in clasament peste echipa prahoveana care a luat un serios avânt in menținerea in Superliga feminină de fotbal.

Formația:
Cojocaru (min 46 Matei) – Prodan, Ambrosie (cap), Havristiuc, Gheorghita – Prata (min 46 Foia), Gangal, Ghebanoaei (min 78 Ciobanu), Ciubotaru (min 55 Barau), Musteata (min 80 Grigoras)

Meciul Fair Play Bucuresti – Independenta Baia Mare se disputa pe 4 mai, după ce Comisia de omologare FRF va face reomilogarea terenului Politehnica unde joaca echipa bucureșteanca meciurile de acasa, deoarece terenul este inadecvat unei competitii sportive!

Clasament play out:
1. FC Brazi 5 puncte
2. Fair Play Bucuresti 3 puncte (1 joc mai puțin)
3. Navobi Iași 1 punct
4. Independenta Baia Mare 0 puncte (1 joc mai puțin)

Retrogradează ultimile 2 clasate.

Următoarea etapa sâmbăta 10 mai:
Independenta Baia Mare – Navobi Iasi
Fair Play Bucuresti – FC Brazi

In play offul Superligii:
Real Craiova a trecut la limita cu 1-0 de CFR Timisoara, iar Olimpia Cluj -ASA Tg Mures se disputa miercuri 30 Aprilie.

In Liga I play Off seria Nord:
Heniu Prundu Bargaului – Viitorul Reghin 2-1
Vasas Femina – Armonia Dolhesti 4-1

Seria Sud:
Universitatea Alexandria – Selena Constanta 4-1
Viitorul Buzău – Otelul Galati 1-3

Din Liga I promovează in Superliga primele echipe clasate in cele doua serii de nord si de sud.

20140427-172149.jpg

20140427-172234.jpg

20140427-172248.jpg

20140427-172300.jpg
sursa csnavobi.ro