Anul 2017 a fost unul de vis pentru Nina Anca. La 29 de ani, căpitanul din sezonul trecut al echipei Navobi Iași s-a clasat pe locul 2 în Superligă și a jucat finala Cupei României cu echipa, iar zilele trecute a fost convocată în premieră la lotul național. Vestea a surprins-o pe jucătoare, care luase în calcul încheierea activității fotbalistice în această vară.

M-a surpins convocarea. Inițial am crezut că este o glumă, chiar dacă mă așteptam pe undeva să se întâmple acest lucru, pentru că am avut un an foarte bun cu echipa Navobi. Am primit această convocare ca pe o veste extraordinară. Îmi doream foarte mult să ajung la lotul național. Este un vis împlinit și o șansă bună pentru mine de a-mi continua visul”, a declarat Nina Anca.

Fundașul central al echipei ieșene spune că va lua o decizie privind viitorul său după turrneul pe care îl va efectua cu echipa națională în Ungaria.
Intenția mea era să renunț la activitatea fotbalistică și să devin antrenor la o echipă din București, iar paralel să îmi iau un job de birou. Acum, după această convocare, este posibil să continui să joc. Aștept să treacă turneul cu echipa națională și abia apoi voi lua o decizie. Acest turneu își va pune amprenta pe viitorul meu. Dacă voi juca bine și va exista șansa unor alte convocări, voi continua să joc încă un sezon, pentru că acesta era visul meu, să joc pentru echipa națională. Vreau să mă bucur acum de frumusețea fotbalului și de acest moment unic”.

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani nu știe dacă va continua la Iași, decizia sa depinzând și de obiectivele pe care și le fixează oficialii lui Navobi. ”Deocamdată nu știu ce va fi la Iași. Am înțeles că va veni un antrenor nou, nu știm ce staff va fi. Din ce am înțeles, se va merge cam pe același lot de jucătoare. Dacă anul trecut am obținut locul 2 în Superligă și am jucat finala Cupei României, acum ar fi normal să ne propunem mai mult sau cel puțin aceleași performanțe. Pentru asta, este nevoie de condiții. Nu vreau să par ipocrită și să spună lumea că mă gândesc doar la bani, dar am o vârstă și trebuie să mă întrețin singură, nu mai pot juca în orice condiții”, a mai spus căpitanul din sezonul trecut al Iașiului.

Nina Anca a ținut să îi  ureze mult succes lui Adrian Ambrosie la CSM Poli, în noua postură de președinte executiv în Liga I: ”Îi doresc domnului Adrian Ambrosie mult succes la CSM Poli, în Liga I. Știu că pune mult suflet acolo și m-aș bucura foarte mult să reușească, așa cum a făcut-o și cu echipa Navobi. Mă bucur că a făcut pasul la un alt nivel. Sper să aibă rezultate foarte bune la echipa din Copou”.