Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj va juca în această vară, pentru a șaptea oară consecutiv, în Liga Campionilor. Peste doar o săptămână, campioana României își va afla adversarele din grupa preliminară. Pe 23 iunie, la sediul UEFA de la Nyon, va avea loc tragerea la sorți a partidelor din faza grupelor preliminare.

Cu o zestre de 19.950 de puncte în ierarhia UEFA, Olimpia Cluj și-a câștigat dreptul de a face parte din urna capilor de serie la tragerea la sorți de la Nyon. Alături de Olimpia, din urna capilor de serie vor face parte echipele: FC Zürich, BIIK Kazygurt, Apollon Limassol, Spartak Subotica, Medyk Konin, Standard Liège, SFK 2000 Sarajevo, Gintra Universitetas Šiauliai (Lituania) și Stjarnan Garðabær (Islanda).

Meciurile din grupele preliminare ale UEFA Women’s Champions League se vor disputa în perioada 22–28 august 2017. Olimpia Cluj va fi gazda grupei sale! Meciurile se vor disputa pe „Cluj Arena”! În ultima etapă, când cele două meciuri din grupă se vor disputa la aceeași oră, o partidă se va juca pe „Clujana”.

Pentru această provocare numită Liga Campionilor am acceptat să vin la Olimpia Cluj! Nu am venit pentru bani, nici pentru Cupa României, ci pentru această competiție unică. Faptul că vom juca la Cluj, pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din Europa, înseamnă enorm, pentru clubul nostru, pentru oraș, pentru România. Am jucat pe Cluj Arena, am antrenat aici! E o mândrie pentru mine”, a declarat, pentru www.frf.ro, Marius Suller, antrenorul echipei Olimpia Cluj.

Cantonament în Austria

Tehnicianul care a preluat campioana României în iarnă e pus pe fapte mari: „După primele jocuri pe banca Olimpiei mi-am dat seama că echipa e una foarte valoroasă și că nu vom avea probleme în competițiile interne. Tocmai de aceea, miza cea mare rămâne Liga Campionilor. Ambiția mea e aceea de a duce Olimpia în primăvara Ligii Campionilor! Vreau să facem ceva nemaivăzut! Pentru acest obiectiv însă avem nevoie de întăriri”.

De sâmbătă, 17 iunie, campioanele de la Olimpia intră în vacanță. „Ne reunim pe 12 iulie. Vom avea șase săptămâni până la primul meci oficial din noul sezon, care e primul meci din Liga Campionilor”, a mai spus Marius Suller. Olimpia va efectua un cantonament în Austria, în perioada 2-15 august. Printre adversarele Olimpiei din această perioadă se numără Sturm Graz, care se află în urna a doua valorică a Ligii Campionilor pentru viitorul sezon.

În urma tragerii la sorți de la Nyon, de săptămâna viitoare, cele 40 de echipe vor fi repartizate în zece grupe, fiecare grupare urmând a fi extrasă din urna din care face parte.