© FOTO: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES

Duminică, 5 iunie, de la ora 13:00, este programat ultimul joc oficial din fotbalul feminin în acest sezon: finala Cupei României, găzduită de stadionul ”Arcul de Triumf” din București. Partida va putea fi urmărită pe Digi Sport 1 și FRF.tv!

În ultimul act se vor întâlni U Olimpia Cluj, multipla campioană a României, și Heniu Prundu Bârgăului, vicecampioana României și echipa care i-a dat cele mai mari bătăi de cap grupării clujene în ultimii ani.

Este a doua finală consecutivă între fetele de la „U” Olimpia Cluj și cele de la Heniu Prundu Bârgăului. Anul trecut, pe Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad, cele două mari rivale au oferit unul dintre cele mai frumoase spectacole din ultimii ani în fotbalul feminin românesc. Câștig de cauză au avut fetele de la „U” Olimpia Cluj, care s-au impus cu scorul de 1-0, după prelungiri.

Heniu, la a treia finală 

La a treia finală a Cupei României, după cele din 2018 și de anul trecut, Heniu Prundu Bârgăului țintește cucerirea primul trofeu din istoria clubului. Heniu ar putea deveni astfel prima reprezentantă a unei comune câștigătoare a Cupei României.

Fetele de la Heniu Prundu Bârgăului vin la București cu ambiția de a aduce Cupa României în Bistrița! Un lot matur, o condecere profesionistă sunt doar două dintre atuurile grupării bistrițene. De cealaltă parte, „U” Olimpia Cluj reprezintă stabilitate, continuitate și organizare, un exemplu pentru celelalte cluburi de fotbal din România.

Alin Cioban: „Talentul și munca jucătoarelor să stabilească ierarhia” 

Finala de pe Stadionul Arcul de Triumf încheie un sezon mai disputat ca de obicei, fapt care îmi dă speranță că fotbalul feminin este pe un drum ascendent. Respect investițiile realizate de toate echipele de fotbal feminin și modul în care încearcă să se organizeze. De asemenea apreciez și eforturile de a forma o echipă competitivă la  Bistrița, motiv pentru care nici eu și nici jucatoarele noastre nu am răspuns atacurilor mediatice din ultima perioadă. Asta nu înseamnă că o să stăm cu capul plecat în fața cuiva vreodată. Așa cum le stă bine sportivelor, o să demonstrăm în teren care este valoarea fetelor noastre. Acolo, toate celelalte aspecte din exterior dispar. Rămâne doar ca talentul și munca jucătoarelor să stabilească ierarhia”, a spus Alin Cioban, președintele clubului „U” Olimpia Cluj.

Daniel Sima, antrenorul campioanei României, așteaptă și el cu nerăbdare finala Cupei României: „Cupa României este cea mai frumoasă competiție, aducând cu ea farmecul și energia pozitivă a fotbalului de odinioară, poate și datorită speranței de a câștiga a fiecărei echipe participante indiferent de eșalonul în care evoluează. Finala Cupa României este un meci-trofeu, la finalul căruia ai câștigat sau nu o competiție, o încleștare sportivă organizată în cele mai mici amănunte. Toate acestea, alături de valoarea, ambiția jucătoarelor ambelor echipe, plus condițiilor ireproșabile de desfășurare, cred că vor duce la un spectacol care va face o bună reclamă fotbalului feminin românesc”.

Ioana Bortan: „Sper să fie și cu același rezultat!”

Mihaela Ciolacu, jucătoare de bază a echipei „U” Olimpia Cluj și a echipei naționale: „Același meci ca și anul trecut, dar într-un alt oraș, pe un alt stadion, o altă istorie! Mi-am dorit sa ajungem să jucam cu fetele de la Heniu pentru a decide în meci direct cine sunt campioane și cine merită să ridice trofeul deasupra capului”.

Ioana Bortan, căpitanul echipei „U” Cluj: „Meciul de la București va fi reeditarea finalei de anul trecut, dar pe un alt stadion superb al României. Sper să fie și cu același rezultat! Am încredere în colegele mele și în forța grupului!

Cristina Botojel, „U” Olimpia: „Va fi un meci dificil, dar, deși în ultimele partide din play off nu am reușit să câștigăm împotriva lor, sunt sigură că vom reuși la Bucuresti. De  data aceasta jucăm cu trofeul pe masă. Îmi doresc foarte mult să repetăm istoria de anul trecut, să demonstrăm cine suntem și că meciurile în care am remizat în acest sezon au fost doar întâmplări neplăcute, noi, fiind obișnuite cu victoria”.

George Ruscău: „Credem cu tărie ca vom trece peste obstacolul Olimpia Cluj”

Fetele de la Heniu Prundu Bârgăului și oficialii grupării bistrițene își pun mari speranțe în finala Cupei României! Echipa din Prundu Bârgăului aduce în bagaje la București mult optimism și dorință de revanșă!

Ne aflam pentru a treia oară la un pas de realizarea unui obiectiv istoric pentru comunitatea noastră de pe Valea Bârgăului și a Bistriței Năsăud, acela de câștigare a Cupei României la fotbal feminin. Dacă anul trecut am pierdut acel joc memorabil din finală doar în prelungiri, anul acesta credem cu tărie ca vom trece peste obstacolul „U” Olimpia Cluj, club care domina de peste un deceniu fotbalul feminin din România. Având în vedere că am pierdut pe ultima sută de metri duelul pentru câștigarea acestei ediții de campionat, cu același adversar, suntem mult mai motivați și determinați să facem tot ce ne stă în putere să tranșăm în favoarea noastră aceasta finala pentru a-i face fericiți pe toți cei care au fost și sunt alături de noi, indiferent unde s-ar afla, atât suporterii, cât și susținătorii financiari, fără de care nu am fi ajuns aici, a spus George Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

O finală este o finală! Când joci cu trofeul pe masă este un moment cu o încărcătură emoțională deosebită. Se vor confrunta cele mai bune echipe ale momentului din fotbalul feminin românesc și sper să fie un spectacol agreabil pentru iubitorii fotbalului feminin”, a spus Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Ne bucurăm că jucam din nou Finala Cupei României și sper din tot sufletul ca de această dată să aducem Cupa României la Prundu Bârgăului. Este foarte important că am ajuns aici și vom da tot ce avem mai bun pentru că vrem foarte mult să câștigăm acest trofeu. Vrem să facem istorie pentru Heniu Prundu Bârgăului. Am făcut istorie când am ajuns în această finală, dar ne dorim foarte mult să o și câștigăm. Am încredere în fete și promit că vom da totul pe teren din primul minut până în ultimul. Împreună suntem mai puternice! Forța Heniu!”, a spus Lenuța Ștef, căpitanul echipei bistrițene.

Andreea Laiu: „Îmi doresc să adaug încă un trofeu în palmares”

Ne dorim revanșa pentru finala pierdută anul trecut, când am pierdut din cauza unui penalty. Ne așteaptă un meci greu, Olimpia a fost mereu o echipa bine pregătită, însă lucrurile s-au schimbat și în tabăra noastră. Fetele au muncit din greu, am progresat mult, asta o demonstrează și rezultatele directe din play-off contra Olimpiei, meciuri în care nu am fost învinse, dar și de parcursul în Liga I, acolo unde am acumulat puncte care ne-au apropiat foarte mult de primul loc. Acest trofeu ar reprezenta răsplata muncii noastre de un an de zile și am încredere în fete că vor lupta până la fluierul final”, a spus Andreea Corduneanu, om de bază la Heniu și fostă jucătoare la „U” Olimpia Cluj.

„După peste 20 de trofee cucerite în diferite campionate ale Europei îmi doresc să adaug încă un trofeu în palmares cu ACS Heniu Prundu Bârgăului. Dacă anul trecut multe voci au spus că am ajuns întâmplator în finala Cupei României, anul acesta am demonstrat că rezultatele nu sunt întâmplătoare și că ne merităm locul în finală. Sperăm la o finală frumoasă din partea ambelor echipe, ca o recompensă pentru suporterii noștri și pentru urmăritorii fotbalului feminin din România”, a spus Andreea Laiu, una dintre cele mai experimentate jucătoare din fotbalul românesc.

Veronika Andrukhiv: „O bătălie între cele mai bune echipe din României!”

A fost un sezon greu în care am muncit pentru tot ce am obținut. Sunt bucuroasă că pot să închei acest an competițional cu o finală! În ultima perioadă fotbalul feminin a luat amploare atât în județul nostru, cât și în întreaga țara și ne bucurăm că suntem o echipa exponențială în dezvoltarea imaginii fotbalului feminin. Pentru aceasta și pentru toată munca depusă ne dorim să practicăm un joc plăcut în finala Cupei României și echipa cea mai bună să câștige”, a spus și Nicoleta Deca, jucătoarea echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Mă bucur că Heniu este în finală! Jocul va fi foarte interesant, emoționant, va avea loc o bătălie între cele mai bune echipe ale României! Cu toții ne dorim să câștigăm acest joc, așa că vom depune toate eforturile pentru a obține victoria”, a cocluzionat Veronika Andrukhiv, ucraineanca din lotul echipei Heniu.