Echipa feminină de fotbal ASA Târgu Mureș a cucerit, marți, 24 mai, Cupa României, după ce s-a impus în fața marii favorite Olimpia Cluj cu scorul de 2-1.

ASA pune capăt astfel unei perioade de secetă de șase ani, perioadă în care Olimpia Cluj a cucerit șase titluri de campioană și cinci Cupe ale României.

Finala Cupei României, disputată pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, a fost una dramatică. ASA, echipă pregătită de Carol Secheș, a început tare partida și a deschis scorul în minutul 3, prin Paula Boroș. Olimpia a egalat în minutul 15 prin Alexandra Lunca și a lăsat impresia că se va impune. După doar două minute, ASA Târgu Mureș a preluat din nou conducerea, după ce Brigita Goder a înscris din lovitură liberă. Acesta avea să fie și scorul final.

„Sunt foarte fericită! E primul meu trofeu de când am venit la Târgu Mureș”, a spus la final sârboaica Biljana Bradic, „decarul” de la ASA, una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren.

Andrea Părăluță, portarul echipei ASA Târgu Mureș și al naționalei României, a făcut ieri o partidă mare. Andreea și-a salvat echipa în câteva rânduri, contribuind din plin la cucerirea trofeului. „Fetele au fost astăzi fantastice. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt. E cea mai mare bucurie de când joc fotbal. Vreau să simt ceea ce simt acum și la toamnă, când sperăm să obținem calificarea cu echipa națională la Campionatul European”, a spus Andreea Părăluță.

În ciuda vremii nefavorabile (a plouat torențial mai bine de o oră înaintea partidei), peste 1.000 de spectatori au asistat la finala Cupei României de ieri. (FRF.ro)