În cadrul ședinței sale de la Sofia din ziua de 28 martie a.c., Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, printre altele, și recomandările Diviziei Asociații Naționale a forului fotbalistic european din data de 7 martie a.c. (urmare a propunerilor înaintate de Comisia Grassroots a UEFA din 4 martie a.c.), referitor la distincțiile ce vor fi oferite cu ocazia Zilei UEFA Grassroots, programată pe 22 mai 2013.
Distincțiile, care recompensează activitatea de anul trecut, au fost stabilite pe trei secțiuni, una dintre ele (Cel mai bun proiect al fotbalului de bază) trimițând medalia de argint în România.
Această medalie a fost câștigată de proiectul “Campionatul Munților Apuseni”, derulat în organizarea Asociației Județeană de Fotbal Alba (președinte: Sorin Corpodean), în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.
În motivarea deciziei sale, UEFA precizează că această competiție “a permis crearea unei infrastructuri fotbalistice cât se poate de utile într-o regiune montană a României, infrastructura fiind folosită pentru atragerea comunităților locale în vederea celebrării fotbalului”. Amănunte despre competiția menționată mai sus pot fi lecturate în cadrul secțiunii Grassroots a site-ului nostru oficial. Federația Română de Fotbal felicită pe această cale AJF Alba pentru munca depusă, răsplătită cu această medalie de argint a UEFA.
IMG_8738