Navobi – Olimpia Cluj, finala Cupei României, se va disputa duminică, 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași! Fetele de la Navobi sunt hotărâte să dea marea lovitură și se pregătesc în consecință. Au mers prin oraș și au împărțit invitații la finală, au lipit afișe, și-au procurat echipament de joc nou și vor intra în cantonament, tot în premieră, cu câteva zile înaintea marelui meci! Autoritățile locale sunt, de asemenea, alături de jucătoarele de la Navobi Iași.

„Cel mai frumos bonus”

Antrenorul Adrian Ambrosie, omul care a inventat această echipă, mărturisește că are emoții, dar e hotărât ca finala Cupei României din acest an să rămână în memoria tuturor.

– Domnule Ambrosie, aveți emoții?
– Am emoții înaintea oricărui meci! Cu atât mai mult acum! E prima noastră finală. E un moment istoric pentru clubul nostru. Această finală e cel mai frumos bonus pe care îl puteam primi după atâția ani de strădanie, de investiții. Această finală vine ca rezultat, aș putea spune, al credinței noastre, al seriozității cu care s-a lucrat în anii care au trecut de la înființarea acestei echipe.

„Olimpia are prima șansă”

– Veți avea în față cea mai bună echipă din fotbalul românesc al ultimilor ani!
– Olimpia Cluj are, trebuie să recunoaștem, prima șansă. E o echipă puternică, experimentată, cu un lot numeros, în care se regăsesc cele mai bune jucătoare din România. Eu cred însă în șansa outsider-ului. O organizare bună, un joc colectiv ca la carte, dăruire, încredere, toate acestea pot înlătura diferența de valoare și de experiență.

– Vă gândeați la o finală de Cupa României?
– Într-un fel am visat la acest moment. M-am gândit atunci când am decis să porni la drum: ori facem performanță, ori renunțăm. Vreau să le mulțumesc celor care au fost alături de noi mereu, celor care au promovat fotbalul feminin din România, autorităților locale, Federației Române de Fotbal, care a deschis în ultimii ani larg ușile fotbalului feminin.

„Sper să vină cât mai mulți suporteri”

– Sunteți pregătiți?!
– Da! Am mers în aceste zile prin oraș, am pus afișe, am împărțit invitații la școli, avem echipament nou! Portarul nostru, Mirela Abălașei, care lucrează la o firmă din Brașov, a primit din partea angajatorului un rând de tricouri, pe care l-am folosit în semifinala cu CSȘ Târgoviște. Ne-a purtat noroc! Sper să ne poarte și la finală.

– Deci veți avea suporteri la finală!
– Sper să vină cât mai mulți. Iar dacă din acești copii care vor veni la stadion duminică la finală se vor întoarce către sport un procent, înseamnă că ne-am îndeplinit obiectivul pentru care am demarat acest proiect, acela de a promova fotbalul feminin, sportul în general.

Cadou de nuntă pentru Larisa

– Câte fete mai sunt în echipă din cele cu care ați demarat proiectul Navobi?
– Două! Larisa Ambrosie, nepoata mea, și Rahela Gangal. Pentru Larisa, finala din acest an reprezintă cadoul de nuntă! Se va căsători la o săptămână după meciul cu Olimpia Cluj. Vom avea în familie un campion! Vasile Cojoc, viitorul soț al Larisei e multiplu medaliat la campionatele naționale de juniori, tineret și seniori de judo, participant la o mulțime de competiții internaționale, de unde nu s-a întors cu mâna goală!

– Ați schimbat programul obișnuit al echipei?
– În premieră, intrăm în cantonament încă de vineri, cu două zile înaintea finalei!

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!