În acest week-end au fost programate ultimele două meciuri din faza sferturilor de finală. În urmă cu mai bine de două săptămâni, CSȘ Târgoviște și Vasas Femina obținuseră biletele pentru semifinale. Formația dâmbovițeană a trecut de CFR Timișoara, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, în timp ce Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a furnizat una dintre cele mai mari suprize din istoria fotbalului femninin din România, eliminarea campioanei Olimpia Cluj, în același timp și deținătoare a Cupei.

Duminică, 13 mai, într-un duel care a adus față în față două formații din liga secundă, Piros Security Arad a reușit să se impună în fața echipei Navobi Iași, finalista de anul trecut a Cupei României. Piros s-a impus cu 7-1 (4-1).
Fair Play București și Heniu Prundu Bârgăului s-au confruntat la Ciorogârla într-o partidă care se anunța fiind extrem de echilibrată. Heniu s-a impus însă cu 5-0.

Am făcut cel mai bun meci al nostru! Cel mai bun de când fetele joacă fotbal la Prundu Bârgăului! Nu exagerez cu nimic. Fetele au jucat cu o determinare incredibilă, au respectat întocmai sfaturile antrenorilor, au făcut un joc excelent”, a declarat, pentru www.frf.ro, Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Pentru formația ardeleană au înscris Simona Căldare (trei goluri), Andreea Corduneanu și Adina Rognean.

Tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Cupei României a avut loc luni, 14 mai. Cele două semifinale se vor disputa miercuri, 23 mai, la Prundu Bârgăului după următorul program:

ora 15:30
Piros Security – CSȘ Târgoviște

ora 18.00
Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Toți au vrut să joace în semifinale împotriva singurei reprezentante a eșalonului secund, Piros Security. Noi, sincer, ne-am dorit un adversar din Liga I. Că ne-a ieșit în cale tocmai Vasas, formația care a scos din competiție Olimpia Cluj, cu atât mai bine. Vrem să facem spectacol la Prundu Bârgăului săptămâna viitoare. Vrem de asemenea să aducem un trofeu în zona noastră, care ar fi primul”, a declarat Gicu Ruscău.

Finala Cupei României rezervată fetelor e programată marți, 29 mai, la Sfântu Gheorghe.