Liga I la fotbal rezervată fetelor a programat weekend-ul trecut meciurile etapei cu numărul cinci. A fost o rundă deosebit de spectaculoasă, în care s-a înregistrat un nou record de goluri în actualul sezon.

Etapa a V-a a debutat în Banat, acolo unde Fortuna Becicherecu Mic a primit vizita echipei Luceafărul Filiași. În ciuda faptului că nu a putut conta pe câteva jucătoare de bază (Denisa Hațegan, Bianca Ienovan, Adina Rognean și Cristina Sucilă), Fortuna Becicherecu Mic s-a impus clar, 10-0!

Pentru trupa pregătită de tandemul Florin Pădurean – Andra Vela au marcat Larisa Grigore (trei goluri), Denisa Heisu, Mariana Voinea, Florina Abrudan, Alexandra Lunca (trei goluri) și Nicoleta Deca.

În urma acestui rezultat, Fortuna Becicherecu Mic își păstrează primul loc în clasament!

Heniu Prundu Bârgăului s-a impus pe teren propriu în fața formației Fair Play București, la capătul unei partide în care au fost înscrise nouă goluri! Gazdele s-au impus cu 8-1! „Sincer, nu îmi aduc aminte când am reușit ultima oară să marcăm opt goluri într-un meci! Fetele au jucat foarte bine, pe alocuri încântător. În ciuda tinereții, echipa practică un fotbal bun, de calitate. Sper să o ținem tot așa”, a declarat Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului. Szidonia Adorján, Daniela Mardari și Alexandra Hornea au reușit fiecare câte o dublă, celelalte goluri ale învingătoarelor fiind semnate de Diana Grecu și Claudia Pană.

Tot 8 goluri a marcat și Universitatea Galați, dar în deplasare, la Arad. Aflată într-o formă foarte bună în acest debut de sezon, echipa pregătită de Alexandru Cracaș s-a impus pe terenul celor de la Piroș Security Arad, echipă neînvinsă până la meciul de duminică! Surprinzător este scorul, 8-0 pentru Universitatea Galați, pentru care au marcat opt jucătoare!

Echipa oaspete a deschis scorul prin debutanta Tabita Croitoru, celelalte reușite fiind bifate de Carmen Marcu, Ana Arnăutu, Lidia Moacă, Irina Topal, Cristina Cerescu, Monica Bențoiu și Andreea Surcică!

CSȘ Târgoviște a bifat primul succes din acest sezon. Totodată, deplasarea de la Constanța i-a adus echipei profesorului Mihai Tătăranu și primele puncte din actuala stagiune. Meciul Selena ȘN Constanța – CSȘ Târgoviște a fost cel în care s-au marcat cele mai puține goluri în această rundă, cinci!

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, deținătoarea Cupei României, a contabilizat cea de-a doua victorie în cele doar trei etape disputate până acum. Trupa pregătită de Alexandru Andrași a trecut cu scorul de 8-0, pe teren propriu, de Universitatea Alexandria. Printre marcatoare s-a aflat și Ana Vlădulescu, componentă a lotului național și autoare a unei ”duble” în meciul cu Universitatea Alexandria.

„U” Olimpia Cluj, multipla campioană a României, a trecut peste remiza de la Galați din etapa a IV-a și a trecut fără probleme de Independența Baia Mare cu scorul de 6-1. Adina Borodi (trei goluri), Ioana Bortan (două goluri) și Andreea Voicu au marcat pentru „U” Olimpia. Cu un meci mai puțin disputat decât Fortuna și Heniu, „U” Olimpia Cluj se află în acest moment pe locul trei în clasamentul Ligii I.

Rezultatele etapei a V-a:

Fortuna Becicherecu Mic – Luceafărul Filiași 10-0
Heniu Prundu Bârgăului – Fair Play București 8-1
Piroș Security Arad – Universitatea Galați 0-8
Selena SN Constanța – CSS Târgoviște 2-3
Vasas Femina Odorhei – Universitatea Alexandria 7-0
Universitatea Olimpia Cluj – Independența Baia Mare 6-1

Etapa viitoare:

duminică, 20 octombrie
ora 11:00: Universitatea Galați – Independența Baia Mare
Piroș Security Arad – Heniu Prundu Bârgăului
Universitatea Alexandria – „U” Olimpia Cluj
Luceafărul Filiași – Selena ȘN Constanța
Fair Play București – Fortuna Becicherecu Mic
Piroș Security Arad – Heniu Prundu Bârgăului

ora 15:00: CSȘ Târgovişte – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. Fortuna 12p; 2. Heniu 12p; 3. Olimpia 10p; 4. Universitatea Galați 10p; 5. Piroș Security 9p; 6. Vasas Femina 6p; 7. Independența 3p; 8. Universitatea Alexandria 3p; 9. CSȘ Târgoviște 3p; 10. Fair Play 3p; 11. Selena 3p; 12. Luceafarul 3p

ARTICOL DE ADI DOBRE