Echipa națională de fotbal pe plajă a României a pierdut cu 4-9 meciul cu reprezentativa similară a Ungariei disputat joi, la Catania, în runda inaugurală a Grupei 1 din turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A din Liga Europeană. Lipsa unora dintre tricolorii care au evoluat în turneele preliminare din primul eșalon și-a spus cuvântul, însă evitarea retrogradării în Divizia B încă este posibilă.

Selecționerul Viorel Farcaș a trimis în teren, la începutul partidei cu maghiarii, următorul ”cinci”: Ionuț FLOREA – Adrian TĂNASE, Bogdan CIOCĂNEL, Marian MĂCIUCĂ, Marius JALBĂ. Rezerve la startul confruntării au fost: Laurențiu GHEORGHE – Marian PANĂ, Roberto GUNCIU, Andrei APOSTOL, Emanuel MOLDOVEANU.

Șase absențe

Golurile României au fost marcate de Marian Măciucă, Emanuel Moldoveanu, Bogdan Ciocănel și Ionuț Florea. Lipsesc din lotul tricolorilor, din diferite motive, Raj Cărăuleanu, Liviu Croitoru, Gabriel Dobre, Ionel Posteucă, Iulian Răvoiu și Dorel Zaharia.

Joi, tot în prima etapă a Grupei 1, Estonia a învins Moldova cu 4-2. Cea de-a doua rundă este programată vineri: Moldova – Ungaria (ora 11:15) și România – Estonia (ora 13:45). Ora prezentată este ora României, iar duelurile pot fi urmărite în direct pe site-ul beachsoccer.com. Meciurile se joacă la Catania, pe terenul ”DomusBet Arena”. Intrarea spectatorilor este liberă.

Iată și rezultatele înregistrate joi în prima etapă a Grupei 2: Cehia – Anglia 1-7 și Turcia – Azerbaidjan 3-5. În funcție de locul pe care se va clasa, România va întâlni duminică una dintre formațiile din cea de-a doua serie. Reprezentativa care va câștiga acest turneu va putea să evolueze în Divizia A din Liga Europeană – 2017.