FIFA a anunțat luni, 27 iunie, deschiderea procesului de acreditare pentru Campionatul Mondial din Qatar, competiție ce se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Acreditările sunt disponibile doar reprezentanților presei scrise și fotografilor. Fiecărei federații i-a fost alocat un număr stabilit de acreditări. În cazul României, numărul acestora a fost inițial de cinci jurnaliști din presa scrisă și un fotograf. Federația Română de Fotbal a solicitat suplimentarea numărului, iar în acest moment jurnaliștii români au la dispoziție 7 locuri pentru presa scrisă și 3 pentru fotografi.

Pentru jurnaliștii ce activează la instituții media precum radio și televiziune, nedeținători de drepturi, rețele sociale și servicii media pentru platforme video online nu se vor acorda acreditări în acest moment. Acest lucru s-ar putea realiza ulterior, în urma unei informări FIFA.

Pentru a vă acredita la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, vă rugăm să vă înregistrați instituția media pe care o reprezentați pe FIFA Media Hub: https://media.fifa.com/registration. Apoi, vă rugăm să trimiteți prin email, la adresa comunicare@frf.ro, solicitarea dumneavoastră nominală. Această procedură trebuie realizată până la data de 15 iulie 2022!

Procesul final de acreditare, prin platforma FIFA, se încheie la data de 15 august 2022.