Astăzi vor porni la drum preliminariile, ce au drept țintă eEURO efootball din această vară. 16 echipe își vor aconta locurile la turneul final, găzduit de Londra în luna iulie.

Drumul către Londra începe azi, toate cele 55 de asociații naționale afiliate la UEFA urmând să ia parte la competiția de calificare a eEURO 2020. Campioana Europei va fi încoronată pe 11 iulie 2020, cu o zi înaintea finalei reale a UEFA EURO 2020, programată pe stadionul Wembley.

În condițiile în care 55 este numărul țărilor participante, eEURO 2020 are specificitatea și distincția de fi cea mai mare cea mai mare competiție de efootball organizată vreodată. Echipele vor fi împărțite în 10 grupe. În fiecare dintre ele, formațiile vor juca de câte două ori una împotriva celeilalte, în formatul acasă-deplasare. Fiecare confruntare va fi reprezentată de meciuri 1 contra 1, scorul general înregistrat după cele două meciuri stabilind deznodământul “dublei”. Jocurile de calificare se vor disputa în cele patru zile de luni ale lunii martie 2020.

Cele 10 câștigătoare ale grupelor vor fi direct calificate la turneul final. Cum acesta va reuni la start 16 naționale, cele 10 formații care se vor clasa pe locul 2 în faza grupelor preliminarii se vor întâlni într-un turneu play-off, acesta din urmă urmând să cuprindă două etape, la finele cărora vor fi desemnate ultimele șase finaliste.

“Suntem încântați să oferim jucătorilor de efootball din asociațiile noastre naționale șansa de a-și reprezenta țara pe marea scenă europeană”, a declarat directorul de marketing al UEFA Events SA, Guy-Laurent Epstein.

“Am sesizat, în ultimii ani, o semnificativă, de fapt masivă, creștere a popularității efootball-ului, eEURO 2020 oferindu-ne oportunitatea de a intra în contact cu noi suporteri ai fotbalului la nivelul echipelor naționale”.

Asociațiile naționale au selectat echipele, care le vor reprezenta la eEURO 2020, cu precădere prin intermediul turneelor online. Mai mult, în unele cazuri, au fost organizate tabere, unde au fost invitați jucătorii de top ai țărilor respective, astfel încât aceștia să fie antrenați și evaluați de experți în efootball. Pentru multe asociații naționale, procesul de selecție în vederea eEURO 2020 a reprezentat primul lor pas în lumea efootball.

Turneul se va desfășura într-un autentic ambient de UEFA EURO, luându-se în considerație faptul că partenerul oficial al EURO în materie de jocuri video licențiate, Konami, tocmai a lansat ultima sa versiune a jocului video oficial al UEFA EURO 2020. Această ultimă versiune, efootball PES 2020, va fi folosită de toate cele 55 de echipe participante.

Naționala, care-și va adjudeca eEURO 2020, va primi atât bilete de intrare la finala UEFA EURO 2020, cât și un premiu în bani. UEFA va transmite live o selecție a meciurilor pe canalul său oficial de YouTube. Conectează-te la acest live stream luni, 9 martie 2020, la ora 17:00 (18:00 – ora României), pentru meciul inaugural, dintre Anglia și Serbia.

Notă în atenția mass-media:

Pentru a găsi alte informații despre grupe și programul meciurilor și pentru a descărca fotografii în scop editorial, următorul link stă la dispoziție: https://uefa.box.com/v/eEURO2020Qualifiers