Foto: UEFA

Ultimul joc din faza grupelor găzduit de Arena Națională le-a adus față în față pe naționalele Ucrainei și Austriei.

Înaintea ultimei runde, ambele echipe câștigaseră contra Macedoniei de Nord și pierduseră duelul cu marea favorită a grupei, Țările de Jos. Cu un mic avantaj pornea Ucraina, care avea și opțiunea egalului, fiind favorizată de golul în plus marcat în primele două jocuri.

Pe teren, Austria a părut echipa cu o misiune clară: victoria și calificarea. Cu multe mingi aduse în careul advers, cu un pressing energic când Ucraina trecea linia de mijloc, naționala pregătită de Franco Foda a condus la pauză. Golul a venit din gheata lui Baumgartner, în urma unui corner.

Cu toate că avea nevoie de un singur gol pentru calificare, Ucraina a atacat timid în partea secundă, fără să își creeze șanse importante. Cel mai aproape de a înscrie a fost unul dintre apărătorii austrieci, în propria poartă, însă Bachmann a respins fără mari dificultăți.

În final, Austria a câștigat și va întâlni Italia, una dintre cele mai în formă naționale de la turneul final.

Povestea UEFA EURO 2020 la București se va încheia pe 28 iunie, odată cu optimea de finală programată pe Arena Națională. Abia miercuri, când se încheie faza grupelor, vom cunoaște cele două echipe care vor lupta în România pentru un loc în ”sferturi”.

10472 de spectatori au asistat la partida Ucraina – Austria de pe Arena Națională

Ucraina – Austria 0-1
A marcat: Baumgartner 19′

Ucraina: 1. Bushchan – 21. Karavaev, 13. Zabarnyi, 22. Matviyenko, 16. Mykolenko (19. Besedin, 85′) – 10. Shaparenko (11. Marlos, 68′), 5. Sydorchuk, 17. Zinchenko – 7. Yarmolenko-cpt., 9. Yaremchuk, 8. Malinovskyi. Selecționer: Andriy Shevchenko

Austria: 13. Bachmann – 21. Lainer, 3. Dragović, 4. Hinteregger, 8. Alaba-cpt. – 23. Schlager, 24. Laimer (6. Ilsanker, 72′), 10. Grillitsch – 19. Baumgartner (18. Schöpf, 33′), 7. Arnautović (25. Kalajdzic, 90′), 9. Sabitzer. Selecționer: Franco Foda

PROGRAMUL COMPLET UEFA EURO 2020