Iubitorii fotbalului se pot înscrie de acum pe website-ul UEFA pentru a-și exprima intenția de a cumpăra bilete la meciurile UEFA EURO 2020. Federația Română de Fotbal a lansat acest anunț într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, prilej cu care a prezentat și o secțiune informativă specială pe website-ul frf.ro.

Alexandru Cândea, managerul de ticketing al proiectului EURO 2020 la București, a dat detalii despre procesul de achiziționare a biletelor pentru Turneul Final al Campionatului European. Biletele pot fi cumpărate exclusiv de pe site-ul UEFA, începând cu 12 iunie 2019. Până atunci, doritorii își pot deschide contul de utilizator pe site-ul UEFA pentru a-și exprima intențiile. Acest pas este obligatoriu în procedura de achiziție și este recomandabil să fie parcurs din timp. Înscrierea pentru bilete se face la adresa https://euro2020.tickets.uefa.com.

În cazul foarte probabil în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât numărul biletelor, se va apela la o loterie organizată de UEFA. În prima fază, care durează până pe 12 iulie 2019, se vor pune în vânzare 1 milion de bilete, restul până la 3 milioane urmând a se comercializa la sfârșitul anului, după ce se cunosc echipele calificate la EURO 2020.

Informații despre biletele la EURO 2020 se pot găsi și pe site-ul FRF, la adresa frf.ro/ticketing. Prezentarea secțiunii și a altor informații despre turneul final a fost realizată de Răzvan Mitroi, manager de comunicare al proiectului.

În cadrul întâlnirii cu presa de la Cluj-Napoca, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a prezentat importanța recentei decizii a UEFA de a acorda Bucureștiului găzduirea festivității tragerilor la sorți pentru turneul final: ”România va avea o expunere internațională majoră prin acest eveniment și avem șansa uriașă de a ne poziționa ca un actor important în zona de diplomație sportivă, nu doar la nivel regional, ci chiar internațional”. Evenimentul va avea loc pe 30 noiembrie 2019, la ROMEXPO.

Florin Șari, managerul proiectului EURO 2020 la București, a conturat dimensiunea specială a acestei ediții a Campionatului European, ca fiind una aniversară și cu un format unic – 12 orașe gazdă – care nu se va mai repeta în următoarea jumătate de secol. Florin Șari a mai vorbit și despre modul cum acest EURO construiește punți între suporterii europeni și despre cum cel mai bun fotbal va ajunge mai aproape de fani.

Diana Pirciu, manager pentru voluntari al EURO 2020, le-a vorbit jurnaliștilor despre programul de recrutare și despre experiența care îi așteaptă pe voluntari la turneul final. ”Alătură-te echipei de voluntari EURO 2020! O dată în viață ai această șansă!” – este îndemnul Dianei Pirciu. Mai multe informații despre voluntariatul la EURO 2020 se găsesc la adresa frf.ro/voluntari.

Din echipa FRF prezentă la Cluj-Napoca au mai făcut parte Miodrag Belodedici, Ambasador EURO 2020 București, și Lucian Sănmărtean, participant cu Naționala României la EURO 2016. Cei doi foști mari fotbaliști au împărtășit experiența lor la edițiile trecute ale Campionatului European și bucuria pe care au trăit-o când s-au aflat alături de marii jucători ai continentului. ”Vă încurajez pe toți iubitorii fotbalului să veniți la acest eveniment deosebit și să luați parte la marea sărbătoare a fotbalului european. Nu veți regreta!” – a transmis Miodrag Belodedici românilor.