Prosport Focșani este singura echipă de seniori din România formată doar din copii de 14, 15 și 16 ani.

Cei mai tineri juniori au 14 ani. Cei mai în “vârstă” sunt născuți în anul 2005 și au 16 ani. ”Avem încredere în copiii noștri care, de la meci la meci, cresc și au un joc mult mai consistent. Au trecut șase luni de când acești copii minunați au debutat în Superliga de seniori. Copii născuți în 2005, 2006, 2007 și 2008, descoperiți și formați în propria academie de fotbal”, a spus Laurențiu Muscalu, coordonatorul Academiei Prosport Focșani.

Până acum, Prosport Focșani a dat posibilitatea la peste 40 de copii de 14, 15 și 16 ani să facă pasul la seniori la o vârstă atât de fragedă.

”Toți copiii de la Prosport au șansa de a juca la seniori. După șase luni de competiție, considerăm că suntem în grafic. Băieții se prezintă foarte bine la meciurile din campionat, jocul fiind din ce în ce mai solid. Am spus încă de a începutul acestui proiect: credem cu tărie că în sezonul 2022-2023, acești copii vor alcătui o echipă de forță în fotbalul românesc”, a completat Laurențiu Muscalu.

După 12 etape, Prosport Focșani ocupă locul 6 din opt echipe în seria A a Superligii Vrancei, cu opt puncte, având două victorii și două remize.

Articol de Cristian Lapa