Formația Victoria Gugești a câștigat Superliga Vrancei la fotbal și se pregătește pentru meciul de “baraj” de promovare în Liga 3 (unde vrea să revină după o pauză de trei decenii!), cu Voința Limpeziș, campioana județului Buzău.

Partidele vor avea loc pe 18 iunie, la Limpeziș și pe 25 iunie, la Gugești. În urmă cu doi ani, după un campionat afectat în mare măsură de pandemie, tot Victoria Gugești a reprezentat județul Vrancea la baraj. Adversarele au fost nume cunoscute pe scena a treia a fotbalului românesc: Avântul Valea Mărului și Sportul Chișcani. Victoria Gugești a pierdut cele două jocuri disputate, mai întâi cu reprezentanta județului Galați, scor 1-2, apoi cu cea din Brăila, scor 3-4.

Echipele vrâncene au avut evoluţii oscilante la meciurile de baraj pentru promovare în liga a treia, în 15 ani, șase reprezentante ale judeţului câştigând aceste dueluri pentru promovare. Şoimii Nisprod Mirceşti, FC Dumitreşti, FC Panciu – de două ori, CSM Focșani 2007 și Național Golești au reuşit să câştige partidele de baraj.

Portar în vârstă de 56 de ani!

În urmă cu 8 ani, FC Dumitrești promova în liga a treia după un meci câștigat norocos în fața celor de la Selena Jariștea, echipă pregătită atunci de Octavian Bucătaru, antrenorul de acum al echipei Victoria Gugești. Vrâncenii au dominat meciul jucat pe stadionul Letea, dar au cedat după execuția ratată de la punctul cu var al lui Emil Burcăcel. Același jucător a transformat pnalty-ul decisiv la promovarea istorică a celor de la FC Dumitrești. Atunci, eroul meciului a fost portarul de 56 de ani al vrâncenilor, Max Paraschiv, care a apărat perfect, inclusiv o lovitură de la 11 metri! FC Panciu este singura echipă ce a promovat de două ori în liga a treia, acolo unde a avut evoluții foarte bune, inclusiv o clasare pe podium.

Premii și pentru campioanele de la juniori

De asemenea, s-au stabilit campioanele județului Vrancea și în campionatele de juniori, acestea fiind Victoria Gugești – juniori A, Viitorul Sihlea – juniori B și CSM Focșani – juniori C. Premierea lor a fost făcută de președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, consilierul județean Claudiu Matei și președintele Comitetului Director de la CSM 2007 – consilierul local, Liviu Macovei. Echipele premiate au câștigat competițiile organizate în cadrul proiectului Superliga Copiilor.

Articol de Daniel Lazăr