Clubul de fotbal, Venus Independența a intrat în istorie. În acest an, formația patronată de Anghel Constantin a câștigat titlul de Campioană Județeană la Călărași atât la juniori cât și la seniori!

Venus Independența este echipa cu cele mai multe trofee județene câștigate în campionatul Ligii a 4-a, competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal Călărași. Cu o etapă înainte de finalul sezonului 2015-2016, Venus Independența a primit noul trofeu, cel de-al 8-lea pe care îl va expune în panoplia deja foarte bogată a clubului. Trupa antrenată de Ilie Zeciu, unul dintre cei mai renumiți tehnicieni județeni, a fost premiată de către președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă, la meciul susținut sâmbătă, 28 mai, pe teren propriu în compania echipei Unirea Dragalina. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 4 – 4 dar Venus are un avans de 4 puncte față de ocupanta locului secund, vicecampioana și încă deținătoarea Cupei României, faza pe județ, Victoria Chirnogi. Echipa antrenată de Adrian Cristea, Victoria, a făcut și ea tot un egal chiar pe teren propriu cu Agricola Borcea, scor 1 – 1. Venus Independența devine astfel reprezentanta Județului Călărași în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Dacă trece de acest obstacol, Venus se poate alătura celorlate două reprezentante ale județului din Liga a 3-a, Înainte Modelu și CSM Oltenița.

Ilie Zeciu, antrenor Venus Independența: "Este pentru prima dată în istoria clubului nostru când obținem două trofee județene, la seniori și juniori în același timp. Îi felicit pe băieți pentru modul cum au gestionat acest campionat, le mulțumesc pe această cale și sper să nu ne dezamăgim suporterii la meciul de baraj. Mulțumim și conducerii care ne-a acordat tot sprijinul și a fost aproape de noi, atât la bine cât și la greu".

Dorinel Dincă, președinte AJF Călărași: "Felicit jucătorii de la seniori pentru acest titlu câștigat și echipa de juniori care sunt campioni județeni, obținând astfel pentru prima dată două titluri la un singur club. Vreau să felicit în același timp, conducerea formației din Independența, staff-ul echipei și vă urez mult succes la meciul de promovare".