În cadrul turneului s-au înscris 21 de echipe din judeţ. La secţiunea dedicată juniorilor sunt înscrise opt echipe, la fete sunt patru participante, iar la old-boys participă alte patru echipe.

Pe 9 februarie se va da startul unei noi ediții a Winter Cup la fotbal în sală. În acest an, competiția este structurată pe șase categorii: Open, Under 19, Old boys, Futsal, Under 19 futsal, Fete-Open.

În primul weekend, va avea loc faza județeană, iar în al doilea weekend vor intra în competiție și echipele din afara județului. Fazele finale vor avea loc în al treilea weekend, 23-25 februarie.

Numărul echipelor din afara județului cred că va fi mai mare în acest an, ceea ce demonstrează seriozitatea organizatorilor. Winter Cup poate fi catalogat cel mai puternic turneu de sală din Moldova. Nu mă așteptam la o asemenea participare. Vin echipe cu jucători cu experiență, ceea ce va aduce un plus valoare competiției”, a spus Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Întrecerea va avea şi o secţiune dedicată fotbalului feminin, la care sunt anunțate 4 echipe până în prezent: ”Ne bucură faptul că fotbalul feminin se dezvoltă și la nivel de județ. Avem patru echipe, însă am lăsat deschisă perioada de înscriere, în speranța că vor mai fi și alte echipe interesate să participe”.

Pentru spectatorii prezenţi la meciurile turneului se va organiza o tombolă în ziua finalei Winter Cup Vaslui 2018, câştigătorii urmând a fi premiaţi dacă sunt în sală în momentul extragerii. Tichetele de tombolă sunt gratuite, numerotate şi se împart spectatorilor pe toată durata competiţiei.

Bogdan Gheorghiţă, preşedinte AJF Vaslui: “Și în acest an îl vom avea ca oaspete pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Aşteptările mele sunt aceleaşi de la ediţiile anterioare: să avem parte de spectacol, sportivitate, lumea care vine la sală să se simtă bine şi noi, ca organizatori, împreună cu partenerii noştri, să fim mândri că am reuşit organizarea în condiţii excelente a celei mai ample competiţii sportive cu caracter amical şi permanent de pe raza judeţului Vaslui”.

Arbitrajele vor fi asigurate de brigăzi foarte bune din judeţele Galaţi, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Premiile oferite celor mai bune echipe vor consta în vouchere pentru achiziţionarea de echipament sportiv, cupe şi diplome. Toate participantele vor primi cupe şi diplome.

Organizarea acestui eveniment este susținută de Federaţia Română de Fotbal (FRF), Primăria Vaslui, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, CS “Viitorul”, precum şi de o serie de firme locale.