LPS Vaslui a participat la Spartak Athletic Challenge Cup de la Odessa cu patru grupe, din care la 2003 și 2007 au câștigat turneul, iar grupa 2006 a terminat pe locul 3.

În urma participării la primul lor turneu internațional, Spartak Athletic Challenge Cup de la Odessa, copiii de la grupele 2003, 2006, 2007 și 2008 ale Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au reușit să revină acasă nu doar cu amintiri și experiențe unice, ci și cu rezultate foarte bune și cu speranța și încrederea într-un viitor frumos.

Micuții fotbaliști de la grupa 2008 au reușit să se claseze pe locul 8. Cei de la 2003 și 2007 au câștigat turneul, iar grupa 2006 s-a clasat pe locul 3.

Grupa 2003 a trecut de gazdele, Athletic Odessa, scor 8-0, de Lokomotiv Kiev, scor 2-0, Voshod Kiev, scor 8-1, și Dacia Chișinău 2004, scor 2-0. La acest turneu, vasluienii Andrei Suciu a fost declarat cel mai bun jucător, iar Alexandru Verdeș a fost golgheterul competiției.

”Obiectivul nostru este axat pe progresul individual și colectiv, fără să punem accent pe rezultate, trofee sau medalii. Avem în intenție o pregătire corespunzătoare vârstei, să participăm la competiții, în care să putem corecta anumite aspecte, și progresul făcut de fiecare jucător în parte. Felicit grupul pentru performanța obținută. Am avut parte de o experiență de neuitat, în care am văzut cât de bine sunt organizați cei de la Odessa, de condițiile excelente de care beneficiază”, a declarat Ionuț Chiochiu, antrenorul grupei 2003 de la LPS Vaslui.

Grupa 2006 a terminat pe primul loc în faza grupelor, trecând de Buiucani, scor 2-1, și de Metalik Odessa, scor 2-0, remizând, scor 0-0, cu FC Odessa.

În semifinale, elevii profesorului Constantin Petrea au pierdut la penalty-uri, scor 3-4, cu Dacia Odessa, după ce la finalul timpului regulamentar tabela arăta scorul de 0-0.

În finala pentru bronz, LPS Vaslui a trecut de Dacia Chișinău, scor 5-1. Pe lângă medaliile de bronz, vasluienii au mai obținut titlul de golgheter al turneului, prin Emi Arămescu, cu șase goluri marcate. ”Felicit echipa pentru comportamentul avut atât în teren, cât și în afara lui. A fost un turneu util, o experiență pe care vrem să o repetăm. Mulțumim părinților, care ne-au fost aproape, condițiile de competiție fiind excelente, toate jocurile disputându-se pe suprafață de joc cu iarbă naturală. Turneul e considerat unul dintre cele mai puternice din zona de Est”, a spus profesorul Constantin Petrea.

Cele patru grupe de la LPS Vaslui sunt pregătite de profesorii Cristi Vartolomei, Constantin Petrea, Adi Racoviță și Ionuț Chiochiu.