Ediția aniversară a 10-a a celui mai popular turneu de fotbal în sală Winter Cup Vaslui a fost câștigată de Victoria Vaslui.

Noua deținătoare a trofeului la Open s-a impus într-o finală de vis, cu Inter Traian, scor 3-2, în fața a 800 de spectatori. A fost un meci de poveste, în care Inter Traian a deschis scorul, a condus cu 2-1, însă s-a trezit condusă în startul reprizei a doua și nu a mai avut inspirația necesară de a reveni pe tabelă, astfel că Victoria obține cel de-al patrulea trofeu la Winter Cup, după cele câștigate la edițiile din 2014, 2015 și 2020. De altfel, Victoria este un nume consacrat în competițiile de fotbal în sală. La Winter Cup a disputat 9 finale în cele zece ediții, echipa fiind coordonată de Daniel Moșneagu, care la 58 de ani încă mai este jucător activ la Liga 4.

„Am câștigat trofeul și sperăm la cât mai multe ediții să câștigăm. La cea de a 10-a ediție am avut o echipă frumoasă, omogenă și am reușit să câștigăm din nou competiția, după trei ani. A fost o finală frumoasă, cu un joc extraordinar făcut de ambele echipe a fost foarte frumos. A fost un turneu bine organizat. E din ce în ce mai bine organizat și așteptăm echipele din Moldova, dar și din țară să participe la turneul de la Vaslui. Nu vor avea ce regreta”, a spus Daniel Moșneagu.

Pe locul 3 s-a clasat Dinamo Iași, care a câștigat finala mică în fața Viitorului Lunca Banului, scor 3-1. La Under 19, Omega Vaslui a câștigat finala mare cu Real Vaslui, meci trimis la loviturile de departajare, după ce Real a reușit să revină de la 0-2. Omega s-a impus la penalty-uri, scor 2-0.

„A fost un turneu cu echipe bune, bine organizate, iar finala a fost una extraordinară, cu emulație atât pe teren, cât și în tribune. E ceva senzațional să joci în fața atâtor oameni. Fiecare își dorește să câștige la Winter Cup. Felicitări câștigătorilor de anul acesta. Poate anul viitor este rândul nostru”, a spus Sebastian Șoldan, căpitanul echipei Real Vaslui U19.

Winter Cup 2023 a adunat la start 51 de echipe. Au fost două week-end-uri pline, cu peste 90 de partide disputate, 500 de jucători prezenți și mii de spectatori în tribunele Sălii Polivalente și a sălii de sport de la Liceul „Ion Mincu” Vaslui.

„A fost o ediție de poveste. S-au făcut eforturi mari ca publicul și participanții să fie mulțumiți de nivelul la care a ajuns competiția. Spunem că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor și sperăm ca edițiile viitoare să fie și mai bune, să venim cu lucruri noi. Anul acesta, turneul Open a fost unul dintre cele mai echilibrate din istoria celor zece ediții. Am avut în semifinale și finale patru echipe foarte bune. S-a văzut că și echipele din Vaslui pot ține pasul cu cele din zona Moldovei”, a precizat Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

Winter Cup 2023 a fost organizată de Asociația Județeană de Fotbal, în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui și cu sprijinul unor sponsori.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)