Rapid Brodoc, campioana județului Vaslui, a promovat în Liga 3. Echipa, care s-a reînființat în urmă cu șase ani, este performera acestui sezon, bifând o dublă premieră istorică: câștigarea titlului județean și promovarea în eșalonul 3.

Clubul, înființat în anul 1987, de un grup de pasionați ai fotbalului din suburbia municipiului Vaslui, Brodoc, se află la cel mai bun moment al său. Până acum, echipa a activat doar în ligile județene, cu o întrerupere de 24 de ani, când omul de afaceri Cezar Bahrim a decis să reactiveze fotbalul la Brodoc, în 2016.

După șase sezoane, Rapid Brodoc a împlinit visul finanțatorilor de a avea o echipă în Liga 3, după o ”dublă” disputată la barajul de promovare, contra campioanei județului Bacău, Sportul Onești. În ambele partidei, reprezentanta Vasluiului a condus cu 3-1, respectiv 3-0, fiind egalată, de fiecare dată, însă la retur, fotbaliștii coordonați de Florin Roiu au avut prim planul pe final, iar Eduard Ponea devine eroul Brodocului, după ce marchează golul promovării.

”O promovare așteptată de un an de zile, cu multă muncă și sacrificii. Ne-am dorit de la început să atingem acest obiectiv și s-a întâmplat minunea. Am avut un meci foarte greu cu Sportul Onești. La 3-3 nu mai credeam că putem întoarce așa repede rezultatul. Până la urmă, am fost mai buni și promovarea e una meritată. E prima promovare pentru mine și sper să joc în Liga 3, unde ne propunem să ne menținem cât mai multe sezoane”, a spus Eduard Ponea, autorul unui hattrick.

Rapid Brodoc nu are nume sonore, lotul fiind alcătuit, în mare parte, din foști juniori de la LPS Vaslui. Singurii jucători familiarizați cu ligile superioare sunt Ionuț Munteanu, care a evoluat la Știința Miroslava, Alin Abuzătoaie, care a îmbrăcat tricourile lui FCSB 2, Farul Constanța, Jiul Petroșani, Juventus București, CS Mioveni și Știința Miroslava, portarul Bogdan Cernat, care a apărat poarta lui Atletico Vaslui, și Ionuț Cezar, care a mai evoluat pentru Astra Ploiești, Callatis Mangalia, Petrolul Ploiești, Politehnica Iași și Rulmentul Bârlad. Acestora li se mai adaugă trei fotbaliști împrumutați de la Academia Politehnica Iași, în baza unui parteneriat semnat între cele două entități sportive.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)