CSM Vaslui anunță transferul fotbalistului Adrian Neniță, care a făcut parte din lotul cu care Viitorul Constanța a devenit campioană în sezonul 2016-2017.

Mijlocașul de 26 de ani revine în orașul natal, care l-a propulsat în fotbalul mare. La 17 ani a debutat în Liga 1, într-un meci câștigat de FC Vaslui, scor 2-1, pe terenul lui CSMS Iași, în sezonul 2012-2013, Gabi Balint fiind cel care i-a acordat credit. În acel meci, la Vaslui se aflau pe teren fotbaliști consacrați, cum ar fi Milanov, Varela, Cordoș, Sălăgeanu, Buhăescu, Raul Costin, Caue, Jumisse, Antal și Tendeng. În sezonul următor, ultimul pentru FC Vaslui ca entitate sportivă, Adrian a bifat alte patru jocuri pe prima scenă, după care s-a transferat la Academia Gheorghe Hagi.

Din păcate, fotbalistul nu a reușit să bifeze prezențe pe prima scenă cu Viitorul Constanța, însă are în palmares un titlu de campion, în sezonul 2016-2017, făcând parte dintr-o echipă cu jucători de valoare, cum ar fi Andrei Ciobanu, Alexandru Cicîldău, Romario Benzar, Florinel Coman, Răzvan Marin, Pablo Brandan, George Țucudean sau Alexandru Mățan. Totuși, în CV-ul fotbalistului se regăsesc trei prezențe în tricoul Constanței în Cupa României. El a evoluat și sub formă de împrumut la Chindia Târgoviște, în liga secundă, în sezonul 2015-2016. Din 2017, după ce a încheiat socotelile cu Viitorul Constanța, Andrei Neniță, considerat speranța fotbalului vasluian, s-a retras la Iași, pentru a se dedica studiilor universitare, preferând să evolueze în liga 4 ieșeană.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)