FC Gârceni a dat lovitura de grație în semifinalele play-off-ului ligii a patra. Cei peste 500 de vasluieni nu se așteptau la un asemenea deznodământ pe Municipal. Echipa suporterilor galben-verzi, ASS FC Vaslui, mult mai tânără și cu mulți jucători cu experiență în ligile superioare, a fost făcut knock-out de campioana în exercițiu, FC Gârceni.

Jucătorii trecuți de 35 de ani au fost sarea și piperul partidei. Astfel, Șoldan, Fofici și Perju trăiesc o a doua tinerețe fotbalistică, după ce au predat o lecție de fotbal autentică Vasluiului, care n-a fost în cea mai bună zi, însă nici nu au pregătit meciul cu maximă seriozitate, ratând obiectivul, acela de a prinde barajul de accedere în liga a patra.

Mult mai pragmatici, gârcenenii au făcut cât a trebuit, pentru a obține prezența în finala competiției.

Cristi Bejan a știut cum să dejoace tactica galben-verzilor, dovedind reale calități de antrenor, lucru vizibil pe teren. Șoldan și compania i-au invitat la joc pe vasluieni și au punctat, când nimeni nu se aștepta. Au deschis scorul prin Bălălău, unul dintre cei mai activi atacanți din campionatul județean, puteau să ducă scorul la 2-0, însă bara i-a salvat pe galben-verzi.

De cealaltă parte, ASS FC Vaslui a oferit faza meciului, Vlăduț Dudău marcând cel mai frumos meci al campionatului. La fel de bine, gazdele puteau pune capăt meciului, însă Gârceniul a scos o minge de pe linia porții.

A făcut-o, însă, cu un minut înainte de final, prin Adrian Joc, care a făcut liniște pe Municipal și a spulberat visele unui oraș, care își dorește o echipă de fotbal în liga a treia.

Astfel, finala ligii a patra va avea loc între Flacăra Munteni de Sus și FC Gârceni, meciul fiind programat duminică, 17 iunie.