Școala Ferești a câștigat prima ediție a Cupei Satelor la fotbal, competiție dedicată copiilor sub 13 ani și care a adunat în județul Vaslui 50 de echipe din 43 de commune, însumând 900 de copii.

Campioana, Școala Ferești, va reprezenta județul Vaslui la etapa regională a Cupei Satelor, competiție inițiată de Federația Română de Fotbal (FRF) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Etapa județeană a avut loc pe stadionul comunei Văleni, gazdele oferind condiții excelente de desfășurare a competiției.

Pe locul 2 s-a clasat Școala Iana, urmată de Școala Voinești. Mențiune au primit copii de la Școala Boțești.

La festivitatea de premiere au participat președintele FRF, Răzvan Burleanu, însoțit de directorul de dezvoltare al FRF, Ciprian Paraschiv.
”Sunt foarte încântat, mai ales că am găsit aici un jucător născut în 2008, care e talentat. Cu siguranță, credem cu tărie că cei mai buni jucători ai României s-au născut chiar astăzi și pe unii dintre ei chiar îi putem vedea în aceste competiții, așa cum este Cupa Satelor. Depinde de noi, fie la nivel de Federație, fie la nivel de AJF sau la nivel de administrație, să facem tot ce e mai bine pentru ei”, a declarat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a mai precizat că Vasluiul reprezintă un model pentru România în ceea ce privește dezvoltarea fotbalistică: ”Pot să spun că astăzi județul Vaslui, implicit activitatea desfășurată de Asociația Județeană de Fotbal, este un model pentru România. În momentul de față, județul Vaslui are cea mai mare creștere de număr de echipe, de jucători angrenați în competițiile fotbalistice, comparativ cu 2014. Asta înseamnă că la nivel de AJF lucrurile s-au așezat, care are o strategie foarte clară în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului”.

Competiția a fost organizată la nivel județean de Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Vaslui, cu sprijinul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR).

”Pentru copii a fost un lucru extraordinar prezența în această competiție. Sincer, nu mă așteptam la un asemenea succes. Nu mizam pe un număr atât de mare de participanți. S-a văzut implicarea autorităților locale. Am avut 43 de comune care au participat la proiect, cu 50 de echipe, însumând peste 900 de copii. Sperăm ca la ediția următoare să avem și mai mulți participanți”, a conchis Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.