Real Vaslui a câștigat trofeul Winter Cup la fotbal în sală, secțiunea Oldboys, după o finală câștigată în fața echipei Dinamo Iași, scor 2-0 (1-0).

A fost o super finală, cu multă risipă de energie, talent și cu faze spectacol la ambele porți, disputată în fața a peste 500 de spectatori. Eroul finalei a fost Cristian Șoldan, în vârstă de 44 de ani, care a pasat pentru primul gol și a fost autorul golului doi, care a pecetluit soarta finalei, aducând trofeul în vitrina Realului din Vaslui. Cristian Șoldan a fost declarat jucătorul turneului, după ce în semifinala cu Autodriver Iași, acesta a reușit să deschidă scorul și să trimită, apoi meciul la loviturile de departajare, într-un moment când nimeni nu mai crede în minuni. La penalty-uri, vasluienii s-au impus cu scorul de 5-3.

Real Vaslui a avut în componență fotbaliști cu experiență la nivelul ligilor superioare. Vorbim de Mihai Tătaru, portarul turneului, care a fost la FC Vaslui și Alro Slatina, Gabi Crăciun, actualul antrenor-jucător al CSM Vaslui, care a evoluat în prima ligă la Gaz Metan Mediaș și FC Argeș, Cristi Șoldan, actual jucător al FC Gârceni, care a trecut și pe la FC Vaslui în ligile a 3-a și a 2-a, Gabriel Muteanu, tatăl lui Louis Munteanu, care a evoluat în ligile a 3-a și a 4-a, Daniel Georgescu și Nicu Patrichi, cu evoluții constante în liga 3.

Articol de Cristian LAPA (Vaslui)