Vineri, 14 februarie, se dă startul celei de-a 9-a ediții a turneului de fotbal în sală-Winter Cup Vaslui by FortunaSports.ro.

În acest an și-au anunțat participarea 34 de echipe din Vaslui, Bârlad, Negrești, Murgeni și câteva comune vasluiene.

Cele mai multe formații, 20, participă la turneul Open, grupate în 5 serii a câte 4 echipe.

Câștigătoarea ediției 2019, Inter Traian Vaslui, este principala favorită la Open, însă alte participante și-au întărit loturile, în speranța că vor câștiga mare trofeu.

La etapele finale vor participa și echipe din zona Moldovei. Până acum s-au înscris doar trei reprezentante din afara județului: Colosseum Iași, Unirea Ruginoasa și Kapri Roman.

La Old Boys sunt înscrise 5 echipe, care vor juca în sistem fiecare cu fiecare. Pentru trofeu se vor duela Victoria Vaslui, câștigătoarea de anul trecut, Real Vaslui, Spartanii Vaslui, Dorna Bârlad și Unirea Negrești.

La Under 19 sunt înscrise 9 echipe, grupate în două serii, urmând ca primele două clasate să dispute semifinalele și finalele.

Fazele finale vor avea loc în al doilea weekend, 21-23 februarie, meciurile fiind găzduite de Sala Sporturilor și Sala de sport a Liceului ”Ion Mincu”.

Sâmbătă, 22 februarie, va fi prezent la turneu și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Premiile oferite celor mai bune echipe vor consta în vouchere pentru achiziționarea de echipament sportiv, cupe și diplome.

Asociația Județeană de Fotbal Vaslui este sprijinită în organizare de FRF, Primăria Vaslui, Direcția Județeană de Sport și Tineret, CS “Viitorul”, precum și de o serie de firme locale.

Articol de Cristi Lapa