Prima ediţie a turneului internaţional de fotbal juvenil LPS 2003 Cup s-a bucurat de reale aprecieri. La startul competiţiei s-au aliniat LPS Vaslui alb, LPS Vaslui roşu, LPS 2004 Vaslui, Athletic Club Bârlad, Sporting Bârlad, FC Botoşani, Steaua Magică Iaşi, Edu Sporting Iaşi, LPS Suceava, Juniorul Suceava, Dacia Chişinău şi CSCT Buiucani.

Pe durata a trei zile, cele 12 formaţii au oferit un spectacol de calitate. “Competiţia a avut ca scop popularizarea liceului nostru în rândul elevilor, în vederea atragerii lor către grupele de la CSŞ şi clasele a noua. Am simţit o atmosferă de sărbătoare, am văzut copii jucând şi socializând cu mare plăcere, mulţi părinţi şi antrenori, încântaţi de atenţia acordată. Mulţumesc pentru sprijin Primăriei, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi colegilor implicaţi în organizare. Delegaţiile prezente au vizitat Curţile Domneşti, Parcul Copou, Centrul Civic. Oaspeţii noştri au rămas plăcut impresionaţi de frumuseţea locurilor şi de condiţiile oferite atât în privinţa bazei sportive, cât şi a cazărilor. S-a jucat cu zâmbetul pe buze, iar copiii s-au bucurat de fotbal”, a spus Ionuţ Chiochiu, directorul LPS Vaslui.

La rândul său, primarul Vasile Pavăl s-a arătat mulţumit de calitatea competiţiei, care speră să devină o tradiţie. “Mulţumim echipelor participante la acest turneu. Sunt convins că vor pleca acasă cu cele mai bune impresii. Au fost zile încărcate, în care copiii au arătat ce înseamnă spiritul fair play, iar cel mai bun a câştigat. Felicitări tuturor echipelor participante”, a spus edilul Vasluiului.

Competiţia a fost câştigată de ACS Juniorul Suceava, care a învins în finala mare CSCT Buiucani (R. Moldova), cu scorul de 2-0. LPS Vaslui roşu a câştigat finala mică, trecând de LPS Suceava, cu scorul de 2-0.

Câştigătoarea turneului va participa gratuit la Braşov Junior’s Cup din acest an.