Cea de-a 11-a ediție a celui mai popular turneu de fotbal în sală din regiunea Moldova, Winter Cup Vaslui, a fost câștigată de Inter Traian Vaslui.

Noua deținătoare a trofeului la Open s-a impus într-o finală echilibrată, cu Victoria, scor 3-1 la lovituri de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 2-2. Finala a fost o reeditare a celei de anul trecut și s-a disputat în fața a 800 de spectatori.

Dacă la ediția aniversară, Victoria s-a impus cu scorul de 3-2, de această dată Inter Traian a avut răbdare, deși a fost condusă în două rânduri. Prima dată a egalat după mai puțin de un minut de la deschiderea scorului de către echipa adversă, pentru ca golul egalizator să vină cu trei minute înainte de fluierul final. La loviturile de departajare, Inter Traian a fost mai concentrată, reușind să înscrie de fiecare dată, pe când Victoria a trimis două mingi pe lângă poartă. Pe locul 3 s-a clasat Ivacec Vaslui, care a câștigat finala mică a competiției în fața echipei Prison Team Iași, scor 3-1 la lovituri de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 5-5.

Phoenix Vaslui a câștigat Winter Cup la Under 19

Phoenix Vaslui este noua deținătoare a trofeului Winter Cup la Under 19. Campioana a câștigat ambele jocuri din faza finală. Mai întâi, Phoenix a trecut de Omega, scor 3-2, după un meci pe care l-a controlat aproape în totalite, având și 3-0, însă pe final adversara a fost la un pas de egalare. În al doilea joc, Phoenix a învins la limită, scor 1-0, pe Real Vaslui. Pe locul secund s-a clasat Omega, care a învins Real Vaslui, scor 2-0. Astfel, Real Vaslui trermină competiția pe poziția a treia. Real Vaslui se mândrește și cu cea mai bună apărare la ediția din acest an, primind doar patru goluri. În schimb, Omega a avut cel mai bun atac, cu 19 goluri marcate. Phoenix a dat golgheterul și cel mai bun jucător al turneului, prin Ștefan Dascălu, cu 12 goluri marcate.

Winter Cup 2024 a adunat la start 39 de echipe. Au fost două week-end-uri pline, cu 90 de partide disputate, peste 400 de jucători prezenți și sute de spectatori în tribunele Sălii Polivalente și a complexul sportiv Dalsor Vaslui. Winter Cup 2024 a fost organizată de Asociația Județeană de Fotbal, în parteneriat cu Primăria municipiului Vaslui, Direcția Județeană de Sport Vaslui și cu sprijinul unor sponsori.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)