Primăria Vaslui a predat constructorului și arhitectului amplasamentul pe care va fi construită noua bază sportivă din oraș. Lucrările vor demara efectiv de la 1 martie, când va fi dat ordinul de începere a acestora.

Constructorul dă asigurări că se va încadra în termenul de finalizare a obiectivului de investiții, care este de 6 luni, ceea ce înseamnă că în luna noiembrie va putea fi recepționată noua bază sportivă a oraș.

”Operativitatea cu care municipalitatea a solicitat CNI includerea acestui proiect pe lista de investiții, modul profesionist de prezentare a necesității și oportunității unui astfel de obiectiv, alături de identificarea unei zone adecvate pentru realizarea bazei sportive sunt doar câteva dintre elementele care au cântărit în favoarea Primăriei municipiului Vaslui și iată că proiectele încep să se contureze”, au precizat reprezentanții Primăriei Vaslui.

Pe suprafața totală de teren (14.318 mp) care a fost predată astăzi se vor construi două terenuri de fotbal cu gazon artificial, în suprafață de 4.148 mp fiecare, un teren de sport multifuncțional de 800 mp cu suprafață de tartan, tribune cu 500 de locuri pe scaune și 20 de locuri special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Terenurile vor avea și instalație de nocturnă cu 6 stâlpi, vestiare cu duș (suprafață totală de 520 mp), 54 de locuri de parcare autoturisme și 2 locuri de parcare autocare.

Valoarea investiției este de 4.700.000 lei fără TVA, sumă provenită integral de la Compania Națională de Investiții, urmând ca municipalitatea să asigure costurile cu racordarea la utilitățile necesare a acestui nou obiectiv de investiții.

ARTICOL DE CRISTIAN LAPA (VASLUI)