Atletico Vaslui a accesat un proiect cu finanţare nerambursabilă de la Consiliul Local, cu ajutorul căruia doreşte revitalizarea fotbalului vasluian.

În cadrul unei conferinţe de presă, conducerea clubului a anunțat că va face tot posibilul pentru relansarea fotbalului din Vaslui. Înfiinţat în anul 2014, clubul vasluian activează, în prezent, în Liga a III-a, însă jucătorii participă la meciuri fără a fi remuneraţi. Pentru sezonul următor, echipa îşi propune achiziţia a patru-cinci jucători cu experienţă, iar obiectivul va fi menţinerea în eşalonul trei. Reprezentanţii clubului vasluian au mai afirmat că sunt în tratative cu doi foşti fotbalişti, care au jucat la fosta SC Sporting Club Vaslui, pentru a prelua banca tehnică.

“E momentul oficial de relansare a fotbalului la Vaslui. Am format o structură sportivă care să ţină aprinsă flacăra fotbalului vasluian, care a fost la un nivel destul înalt prin participarea la diverse competiţii a fostului club, Sporting Club Vaslui. Mergem acum mai departe cu această echipă, mulţumim pentru sprijin Consiliului Local Vaslui şi sperăm să aducem cât mai mulţi oameni alături de clubul nostru, care îşi propune să promoveze valorile locale pe linie fotbalistică. Acest club şi-a tras seva din copiii crescuţi în pepinierele proprii, copii care au reuşit în acest an să păstreze această echipă în viaţă”, a declarat directorul sportiv al clubului, Costinel Botez (foto sus), ultimul tehnician care a stat pe banca fostei SC Vaslui.

La rândul său, preşedintele executiv al clubului Atletico Vaslui şi fost director sportiv al echipei SC Vaslui, Cătălin Popa (foto stânga), le-a mulţumit jucătorilor şi s-a arătat optimist cu privire la posibilitatea relansării sportului rege în judeţul Vaslui. “Ne aflăm la un nou început în activitatea fotbalistică din Vaslui. Ca să parafrazez un prieten, aş spune că fotbalul la Vaslui n-a murit, doar o ţâră s-a odihnit. Din sezonul următor ne propunem ceva mai mult decât până acum. Aş vrea să mulţumesc jucătorilor care au rămas alături de noi, de staff-ul tehnic, deoarece a fost foarte greu pentru ei să joace fără a fi plătiţi. Au meritul că au vrut să joace fotbal, că au vrut ca acest sport să nu moară la Vaslui şi să ofere şi copiilor care s-au apucat de fotbal o speranţă că pot juca şi la nivel de seniori”, a declarat Cătălin Popa.

Pentru sezonul următor clubul îşi propune salvarea de la retrogradare, dar în maximum doi ani, obiectivul va fi trecerea în Liga a II-a de fotbal. Preşedintele Consiliului de Administraţie şi unul dintre finanţatorii clubului, Florin Ciucă, a făcut un apel la oamenii de afaceri din Vaslui să se alăture echipei. Atletico Vaslui a primit de la Consiliul Local suma de 340.000 de lei.

CRISTI LAPA (VASLUI)