Primul care a răspuns inițiativei Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vaslui și Sports4Children Foundation este fostul fundaș al FC Vaslui, Ionuț Balaur, actualmente titular la FC Voluntari, cu care a câștigat Cupa și Supercupa României.

E o plăcere să pot da o mână de ajutor unor copii care nu au o situație foarte bună. Am fost copil și nu pot uita plăcerea și bucuria pe care o simți atunci când cineva te ajută”, a spus Ionuț Balaur.

Tot de la Voluntari și-a dat acordul pentru participarea la Campania ”Fotbal din Suflet pentru copii” un alt vasluian, Mihai Voduț, care speră să strângă cât mai mulți bani, prin valorificarea tricoului de joc. Marian Târșă, transferat în această vară la FC Botoșani, s-a alăturat inițiativei, fiind primul care a trimis organizatorilor tricoul de joc și o eșarfă.

În cadrul ediției 2017 a turneului de fotbal pe teren redus-Summer Cup, AJF Vaslui, împreună cu Asociația Solidar și Sports4Children Foundation (USA) își dau mâna în derularea unui proiect cu caracter umanitar, pentru că fotbalul nu este doar despre victorie și câștig. Fotbalul este despre și cu Oameni. Astfel, în următoarea perioadă, fotbaliștii vasluieni care evoluează în Liga I vor pune la dispoziție tricourile de joc originale de la echipele lor de club, tricouri care urmează să fie folosite la o licitație on-line. Banii rezultați în urma acestei activități urmând a fi folosiți într-o acțiune cu caracter umanitar, destinată exclusiv copiiilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Campaniei se vor mai alătura încă doi vasluieni, Vasile Buhăescu, de la Juventus București, și Andrei Ciobanu, de la campioana, Viitorul Constanța.