Patru copii care au participat la ediția din acest an a Cupei Satelor, faza județeană Vaslui, vor participa la activitățile de selecție interjudețeană organizate de FRF alături de selecționatele AJF Vaslui.

Este vorba despre Matei Anton, de la Lipovăț, convocat la Under 13, Matei Nanau, de la Gârceni, care va participa la etapa interjudețeană alături de selecționata U12, Horia Scutelnicu, de la Gârceni, legitimat la LPS Vaslui, și Alex Brânca, de la Vulturești, care vor participa la Under 13.

„Horia Scutelnicu și Alex Brâncă au trecut deja prin etapele județene de selecție, însă Matei Nananu și Matei Anton au impresionat la faza județeană a Cupei Satelor și am decis la nivel de AJF să fie convocați la etapa interjudețeană. Sunt copii care promit și merită această șansă de a intra în fotbalul de performanță”, a spus Adrian Racoviță, vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vaslui și referent zonal FRF.

Lipovăț, noua campioană județeană la Cupa Satelor

Ediția din acest an a Cupei Satelor a fost câștigată de Lipovăț. Echipa antrenată de profesorii Daniel Epure și Mădălina Adnana Furcoi a câștigat finala mare a competiției cu Vulturești, la loviturile de departajare, scor 3-2, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost 1-1.

În semifinale, Lipovăț a trecut de Zorleni, scor 2-0, iar în faza grupelor a remizat cu Gârceni, scor 1-1, și a câștigat cu Vulturești, scor 3-0, terminând pe primul loc, la egalitate de puncte cu Vulturești, care a câștigat cu Gârceni, scor 2-1. În finala mică, Zorleni a trecut la lovituri de departajare de Ferești, după ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 1-1. În semifinale, Ferești a pierdut cu Vulturești, scor 0-2, iar în faza grupelor Ferești a câștigat cu Zorleni, scor 3-1, și a remizat cu Miclești, scor 1-1. Însă, Zorleni a învins pe Miclești, scor 2-1.

La faza regională a Cupei Satelor, județul Vaslui va fi reprezentată de Lipovăț, care are în componență și trei fete: Anton Matei, Tăbăcaru Dario, Cojocaru Răzvan, Butucel Mădălin, Tăbăcaru David, Ciulei Andrei, Nițoi Marian, Ciulei Eric, Mocanu Valentin, Pleșcan David, Ursachi Ștefan, Munteanu Andrei, Crîșmaru Alesia, Lukacs Ioana și Lungu Alisia.

„Felicit copiii pentru implicare, dăruire și pentru bucuria de a juca fotbal. Sperăm să facem o figură frumoasă la faza zonală. Avem susținerea domnului primar Valerian Hriscu și sunt convins că vom obține noi performanțe. Îi doresc lui Matei Anton mult succes la etapa interjudețeană și să facă pasul către fotbalul de performanță”, a declarat profesorul Daniel Epure, care coordonează echipa din comuna Lipovăț.

Faza județeană a Cupei Satelor a fost organizată la baza sportivă din localitatea Zăpodeni, iar echipele participante au primit mingi, diplome și trofee.

Articol de Cristian LAPA (Vaslui)