În prima repriză, ambele echipe s-au studiat tactic, fără șanse mari de gol. Doar oaspeții au avut o încercare ratată de Solomon, după primul sfert al jocului. Acesta nu a mai greșit a doua oară când, cu zece minute înainte de pauză, l-a executat de unul singur pe portarul Bârladului cu un șut la colțul scurt.

Nici partea a doua nu a adus mai multe faze de poartă, însă tot vasluienii au înscris, Ionuț Crețu transformând o lovitură de pedeapsă (min.62).
Șapte minute mai târziu, Sporting Bârlad a reușit să reducă din diferență dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, mingea fiind aruncată la colțul lung, apoi reluată în poartă, la o fază la care oaspeții au reclamat poziție de offside.

Andrei Donosă a adus liniștea în tabăra Vasluiului, marcând pentru 3-1 (min.73).Galben-verzii au mers la Bârlad cu un lot decimat, din cauza numărului foarte mare de jucători indisponibili.

Cu acest rezultat, echipa vasluiană rămâne pe primul loc, cu maxim de puncte, după cinci etape disputate. Pentru ASS FC Vaslui urmează meciul de pe teren propriu, cu FDR Tutova, lanterna roșie a clasamentului.