Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Botoșani a câștigat prima ediție a Cupei ”Ștefan cel Mare”. Selecționata din Botoșani a trecut în finala mare de AJF Vaslui cu scorul de 3-2.

A fost neașteptat pentru noi. Nu am plecat cu gândul de a ajunge în finală și mai ales să câștigăm trofeul. Grupul a făcut diferența. Am avut parte de fotbaliști serioși, uniți, care au tras pentru echipă. Am avut și un pic de șansă, însă suntem bucuroși că am reușit. Per ansamblu, a fost o competiție reușită, chiar dacă am avut mari probleme cu canicula. Ideea este foarte bună. Felicitări lui Bogdan Gheorghiță pentru inițiativă și sperăm ca turneul să devină unul de tradiție. Nu este ușor să organizezi un asemenea eveniment, să reușești să aduni toate AJF-urile din Moldova”, a declarat la final Bogdan Zanfirescu, președintele AJF Botoșani.

Finala mică nu s-a mai disputat, după ce AJF Neamț a anunțat că nu mai dispută meciul, astfel că locul 3 a fost ocupat de AJF Iași.

În semifinale, AJF Vaslui a trecut de AJF Iași, 5-4 la penalty-uri, iar AJF Botoșani a învins AJF Neamț, scor 4-2.

Competiția a adunat la start toate selecționatele AJF din zona Moldovei, iar inițiatorul proiectului intenționează să organizeze anual acest turneu, urmând ca locația să fie alta, prin rotație, fiecare dintre cele 8 județe ale Moldovei preluând ștafeta.

La turneu a fost prezent președintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de managerul de dezvoltare fotbalistică al FRF, Ciprian Paraschiv.

Mă bucur să revin la Vaslui. De fiecare dată, vin cu mare drag. M-am bucurat încă din primul moment când am auzit de această inițiativă a AJF Vaslui, de a demara o competiție în care să fie implicate toate cele opt județe ale Moldovei. Chiar cred că acest proiect poate reprezenta un model pentru celelalte AJF-uri din țară, așa cum sunt și alte proiecte inițiate de Vaslui. Felicitări organizatorilor, dar și echipelor participante”, a susținut președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Echipele participante au salutat inițiativa AJF Vaslui și speră ca întrecerea să devină o tradiție.

Este o inițiativă pe care am îmbrățișat-o din prima clipă. Chiar o susțin și mi-am arătat disponibilitatea de a organiza ediția de anul viitor. Au fost două zile de competiții foarte bune și cred că începutul a fost mai greu. Îl felicit pe președintele AJF Vaslui pentru inițiativă”, a adăugat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Peste 170 de fotbaliști, antrenori, arbitri și oficiali din județele Moldovei au participat la Cupa ”Ștefan cel Mare”, inițiativă a AJF Vaslui, câștigătoarea unui proiect cu finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Vaslui.

Articol de Cristian LAPA (Vaslui)