Dacă în urmă cu zece ani evolua în grupele Europa League împotriva unor echipe faimoase, precum Lazio Roma, Sporting Lisabona sau FC Zurich, acum Adrian Gheorghiu este vedeta echipei de la Sporting Banca, în Liga 5 Vaslui.

La 40 de ani, Adrian Gheorghiu nu a renunțat la fotbal și nici la culorile galben-verde, cu care a performat atât în Liga 1, cât și în cupele europene. Jucătorul încă este eficace, având 6 goluri marcate în șapte partide disputate de echipa lui. Ultimele trei le-a înscris împotriva ACS Viitorul Perieni, meci câștigat de Sporting Banca, scor 11-1.

Noua echipă a lui Gheorghiu merge ceas în Liga 5, nefiind învinsă în seria Bârlad-Huși, fiind lideră, cu șase victorii și o remiză, golaveraj 31-9.Ambițiile lui Sporting Banca este să promoveze în Liga 4, unde să îl poată folosi printre titulari pe Adrian Gheorghiu.

Vedeta de la Banca a cunoscut apogeul carierei la FC Vaslui, echipă la care a evoluat între 2006 și 2013, unde a obținut un titlul de vicecampion național, în sezonul 2011-2012. De asemenea, în sezonul 2009-2010, Adrian Gheorghiu a fost titular în finala Cupei României la fotbal, pe care FC Vaslui a pierdut-o la penalty-uri în fața celor de la CFR Cluj.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)