Mike Temwanjera, unul dintre simbolurile lui FC Vaslui, a spus DA imediat, când a fost sunat și rugat să participe la turneul caritabil ”Fotbal din inimă”, organizat de Asociația Suporterilor FC Vaslui.

Astfel, Mike a luat avionul și, după trei zile de zburat și mers cu mașina, totalizând 7.000 km, a ajuns direct la Sala Polivalentă, unde era așteptat de aproximativ 1.000 de fani galben-verzi.

Apariția lui pe parchetul sălii a fost în aplauzele spectatorilor, care i-au făcut o primire pe care nu o va uita niciodată. Numele său a fost auzit și pe parcursul meciului, iar atunci când a marcat, sala s-a transformat într-un adevărat vulcan, erupând în ropote de aplauze și ovații la adresa celui care a stat la FC Vaslui până s-a stins lumina definitiv.

”E foarte frumos. Mă așteptam să fie așa. Am jucat mult la Vaslui și mi-am dat sufletul pentru această echipă. Nu e o surpriză pentru mine, e un lucru frumos, cu atâția oameni la Sală. Vasluienii nici nu au cum să mă uite pe mine, un jucător care a evoluat până la ultima suflare. Aș că Vaslui rămâne sufletul meu. Chiar am dat echipei mele de juniori numele de Vaslui”, a spus Mike.

Pentru Temwanjera Vaslui înseamnă acasă, fiind locul unde s-a simțit cel mai bine. Ca semn de prețuire și-a botezat academia de fotbal din țara natală cu numele de Vaslui: ”FC Vaslui înseamnă o familie. Practic Vaslui e ca și cum ar fi familia mea. Pe amândouă le pun pe același taler. Acum sunt la academie, unde cresc jucători, ca să-i pot vinde. Visul meu e ca în viitor să aduc 3-4 jucători aici”.

Atacantul din Zimbabwe a petrecut șapte sezoane la Vaslui, între 2007 și 2014, a impresionat de multe ori atât pe teren, cât și în afara lui, iar acest lucru nu a fost uitat de suporteri, care l-au sufocat la propriu, fiind supus la un maraton al autografelor și ședințelor foto, Mike părăsind sala după aproape o oră de la terminarea evenimentului.

Spectacol în tribună!

Cei 1.000 de vasluieni prezenți în tribuna Sălii Polivalente au oferit un spectacol de neuitat la turneul caritabil ”Fotbal din inimă”. Peluza Nord Vaslui s-a ținut de promisiune și a realizat o coregrafie impresionantă.

Mesajul a fost unul inspirat din versurile imnului echipei FC Vaslui: “Ca și Phoenix din cenușă, noi am renăscut”. Astfel, toată tribuna a fost acoperită în galben și verde, iar pasărea Phoenix a ieșit maiestuos printre marea galben-verde.

Spectacol a fost și pe teren, nu numai în tribune, unde cele două echipe au oferit un fotbal de calitate. Echipa “Verde” a fost alcătuită din Ioan Câmpeanu – Cătălin Popa, Bogdan Panait, Cristi Șoldan, Vasile Buhăescu, Sorin Ungurianu, Ștefan Mardare, Viorel Frunză și Mike Temwanjera. La echipa “Galbenã” au evoluat Cristi Brăneț – Alin Pânzaru, Horațiu Popa, Florin Anghel, Bogdan Buhuș, Sorin Sava, Adrian Gheorghiu, Denis Zmeu și Sorin Frunză.

De pe margine, antrenorul Ioan Sdrobiș le-a dat indicații, din nou, foștilor săi elevi. Moldoveanul Viorel Frunză a fost în formă mare, fiind cel mai important marcator al turneului.

ARTICOL DE CRISTI LAPA (VASLUI)