Într-o lume a fotbalului în care continuitatea pe banca tehnică a unei echipe este din ce în ce mai rară, iată că, la CS Afumați, lider la zi în seria a 3-a din Liga 3, Vasile Neagu este de 12 ani antrenor principal, fiind cel mai longeviv în funcție la nivelul acestui eșalon!

Mai mult, echipa din Afumați a reușit și scorul campionatului în acest sezon de Liga 3, câștigând, în prima rundă din play-off, cu 11-0, meciul de pe teren propriu cu Agricola Borcea.

“Mă consider un antrenor norocos, sunt respectat din toate punctele de vedere și nu regret că nu am dat curs unor oferte mai bune din punct de vedere financiar, alegând stabilitatea. Sunt înconjurat de niște oameni care m-au lăsat să îmi pun în practică principiile și ideile și pot spune că am construit această echipă de la liga a patra și am ajuns până în eșalonul secund, unde ne-am clasat pe locurile 4, respectiv 5 și am ajuns până în optimile de finală ale Cupei României, în 2017, după ce am eliminat Botoșaniul antrenat atunci de Leo Grozavu”, a precizat Vasile Neagu.

Antrenorul celor de la CS Afumați a jucat fotbal din anul 1980, când a început la juniorii de la Dinamo București. A trecut apoi pe la echipe ca Danubiana București (a fost “căpitan” în Liga 2), Astra Ploiești, Electromagnetica București, Juventus București și Inter Gaz București, unde a agățat ghetele în cui.

Vasile Neagu a absovit Facultatea de Educație Fizică și Sport, având un master în Managementul activităților sportive, obținut la Universitatea din Petroșani și unul în Psihopedagogie, nivelul 1 și 2, pe activități sportive.

Printre cei mai importanți jucători pe care i-a antrenat, de-a lungul celor 12 ani la Afumați, se numără Răzvan Patriche, Vasile Olariu, Sergiu Bar, Romeo Velicu, Bobi Verdeș, Adi Popa (actualmente antrenor tot în Liga 3, la Viitorul Dăești) sau Marian Vlada. Acum are sub comandă o serie de jucători cu experiență la nivelul primelor două ligi, amintindu-i aici pe Mugurel Dedu, Răzvan Avram, Teofil Ciucur, Ionuț Zaina, Bogdan Matei, Constantin Robicek și Florin Geană.

“Mi-aș dori ca toți colegii mei de breaslă să aibă parte de respectul pe care l-am avut și îl am eu la Afumați. Anul acesta ne dorim să ajungem la barajul de promovare și să facem pasul, din nou, către Liga a doua”, a conchis Vasile Neagu.

Articol de Daniel Lazăr