Fostul internațional român Florin Gardoș este legitimat, din iarna acestui an, la formația de liga a patra AT CS Sparta Râmnicu Vâlcea, liderul la zi al campionatului din județul Vâlcea, luptând pentru promovarea în Liga 3.

Sparta este lider, cu 74 de puncte, fiind urmată, la două puncte distanță, de SCM Râmnicu Vâlcea, cele două echipe urmând să joace meciul direct sâmbătă, 20 mai a.c., de la ora 18. Interesant este faptul că ambele echipe sunt neînvinse în actualul sezon al Ligii a 4-a și au golaveraje impresionante: 120-13 pentru Sparta Râmnicu Vâlcea și 151-9 pentru SCM Râmnicu Vâlcea!

“Am avut niște discuții cu Florin încă de anul trecut, dar abia în iarnă l-am legitimat la echipă. A evoluat deja în două partide și va fi prezent și sâmbătă la derby-ul campionatului, el fiind un exemplu pentru colegii săi, ținând cont de experiența sa foarte mare în fotbalul românesc și internațional”, a spus Romeo Chelcea, unul dintre membrii fondatori ai echipei Sparta Râmnicu Vâlcea, alături de Marius Voican și Mihai Lungan.

Acest club s-a înființat în anul 2018, iar de acum doi ani are și echipă de seniori. Anul trecut a terminat campionatul pe locul al doilea, având în lot 3 jucători cu vârsta de peste 30 de ani, restul fiind sub 25 de ani, iar 5 sunt copii cu vârsta mai mica de 17 ani.

Florin Gardoș s-a născut la data de 29 octombrie 1988, la Satu Mare și a jucat pe post de fundaș central la echipe ca Steaua București, Concordia Chiajna și Southampton. Pe plan internațional, are 14 prezențe la echipa națională a României, evoluând și pentru România U19, România U21.

Articol de Daniel Lazăr