Adrian Comănescu a câștigat al doilea mandat de președinte al Asociației Județene de Fotbal Vâlcea, în urma alegerilor la care Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de către secretarul general adjunct – Gabriel Bodescu și directorul tehnic – Mihai Stoichiță.

Din conducerea AJF Vâlcea, pentru următorii 4 ani, mai fac parte Lucian Munteanu – vicepreședinte, Marius Badea – secretar general, Cătălin Buși – președinte al Comisiei Județene de Arbitri, Marian Joița – reprezentant al echipelor de Liga 4, Lucian Briceag – reprezentant al echipelor de Liga 5, Sorin Tiță – reprezentant al echipelor de Liga 6 și  Marian Deaconescu – reprezentant al echipelor de copii și juniori.

„Cupa Satelor este o competiție a FRF ale cărei rezultate încep să se vadă, pentru că unii dintre primii copii care au participat la ea au ajuns la academii de top din țară și chiar să îmbrace tricoul tricolor la categoria U15. Aveți un președinte implicat și apreciat, performant, cu o imagine bună atât pe plan național, cât și internațional, un partener de nădejde pentru Federația Română de Fotbal. Felicitări și Comisiei Județene de Arbitri pentru activitatea desfășurată, Iulianei Demetrescu pentru că va ajunge, împreună cu Mihaela Țepușă, la Campionatul Mondial Feminin din acest an. Nu multe județe se pot mândri cu așa ceva”, a precizat Gabriel Bodescu, sectretarul general adjunct al FRF.

Deși Vâlcea este un județ cu tradiție în handbalul feminin, se speră că și fotbalul va atrage din ce în ce mai multe fete. „Ne bazăm pe faptul că mulți dintre profesorii de educație fizică ne-au semnalat faptul că fetele sunt tot mai atrase de fotbal și noi credem că acest sport va avea o amploare din ce în ce mai mare în județ”, a precizat președintele AJF Vâlcea Adrian Comănescu.

AJF Vâlcea are 88 de membri afiliați (16 în Liga a IV-a, 16 în Liga a V-a, 27 în cele două serii din Liga a VI-a și 29 la copii și juniori). Vâlcea are competiții la toate categoriile de vârstă, de la U7 la U19, iar campionatul Ligii a patra este foarte animat și în acest an. În ultimii 4 ani, 3 campioane județene au câștigat meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 și președintele AJF, Adrian Comănescu, speră ca acest lucru să se întâmple și la vară, când echipa care va câștiga Liga 4 va juca împotriva campioanei din județul Teleorman.

„În ultimii 3 ani, Consiliul Județean Vâlcea a fost principalul partener al AJF-ului, contribuind cu fonduri de circa un milion de lei. Ne dorim ca acest parteneriat să continue și să asigure membrilor noștri afiliați condiții mai bune pentru a-și desfășura activitatea. Avem și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea alături de noi, dar și sponsori. Este foarte important că ne-am creat un brand respectat și vizibil și sunt convins că acest lucru ne va ajuta să atragem și alți sponsori. Mă bucur că președintele CJ, Constantin Rădulescu, este alături de fotbal, această instituție asigurând contravaloarea controalelor medicale pentru 18 dintre componenții fiecărui membru afiliat. Vom veni în întâmpinarea nevoilor cluburilor și aceste controale medicale vor fi făcute în localitățile de unde provin membrii afiliați, pentru a elimina cheltuielile acestora cu transportul la Râmnicu Vâlcea”, a mai spus președintele Adrian Comănescu.

Articol de Daniel Lazăr