Selecţionata judeţeană Prahova Muntenia a reușit un rezultat bun, la debutul în grupa preliminară a UEFA Regions Cup, din Bulgaria.

Elevii lui Iulius Mărgărit, susținuți din tribune de secretarul general adjunct al FRF, Gabi Bodescu, dar și de o delegație a echipei CSO Boldești Scăieni, au reușit un egal, 1-1, împotriva formației bulgare South West, echipă care a folosit jucători cu prezențe la echipe de eșalon superior din Bulgaria, precum și în Youth League UEFA.

Chiar și așa, adăugând și un penalty acordat gazdelor de către centralul slovac Kralovic, din care s-a și deschis scorul, prahovenii au revenit, au egalat prin Baciu (penalty obținut de Micu) și au ratat pe final șansa victoriei, prin Ţânţaru şi Codreanu. Rezultatul final, 1-1, este unul echitabil, care dă speranțe înaintea duelului cu Irlanda, de vineri. Irlanda este liderul grupei la acest moment, după 2-0 cu San Marino.

Au evoluat în primul meci: Marinică – Trifan,  Oprea, Ovidiu Gheorghe, Mihăilă – Baciu, Micu, Jitaru – Ţânțaru, Moise, Roșu plus, pe parcurs, Badea, Codreanu, Horia Nicolae și Dumitru.

Selecţionata Prahova Muntenia este alcătuită din fotbaliști legitimați la AJF Prahova la cluburile Tricolorul Breaza, CSO Boldești Scăieni, Atletic United Ploiești, Petrolul 95, Gura Vitioarei, CS Cornu.

Articol de Marian Dima (PRAHOVA)