Cei mai buni elevi fotbaliști și fotbaliste din județul Tulcea au avut oportunitatea de a fi prezenți în Regiunea Aveyron (Toulouse) din Franța, la un schimb de experiență în cadrul unui  proiect de cooperare internațională, care pune tinerețea și sportul în centrul acțiunii sale.

Deplasarea tinerilor fotbaliști tulceni a fost posibilă cu ajutorul Consilului Județean Tulcea și al Asociației Județene de Fotbal Tulcea, scopul fiind acela de a le da un imbold pentru practicarea sportului.

Printre obiectivele acestei acțiuni s-au numărat: conectarea tinerilor români și din Aveyronnais în această experiență cu o dimensiune europeană; împărtășirea reciprocă a culturilor, sportului și a experiențelor educaționale; punerea în valoare a modelului educațional inovativ cu posibilitățile sportive oferite studenților în programa lor de învățământ.

“Acest moment a fost o ocazie excelentă pentru a evidenția calitatea parteneriatului nostru și a ne aminti ambiția comună de a continua această cooperare internațională între studenții din Aveyron și cei români”, a precizat președintele Asociației Județene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, prezent la acțiune.

La acest schimb de experiență din Franța au luat parte 45 de studenți, 22 dintre aceștia fiind români.

Articol de Daniel Lazăr