După două săptămâni de turnee în aproape toate colţurile judeţului, Cupa AJF Tulcea la fotbal şi-a desemnat ieri, pe stadionul Delta din Tulcea, câştigătoarea.

Favorita la câştigarea trofeului şi-a respectat blazonul şi astfel, cu două victorii, 4-1 cu Partizanul Luncaviţa în semifinală şi 4-2 cu echipa de fotbal din Turda în finală, Flacăra Mihail Kogălniceanu a câştigat primul trofeu al sezonului pus în joc de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea.

Meciul vedetă al cupei, adevărata finală a competiţiei, s-a jucat între Flacăra Mihail Kogălniceanu şi Partizanul Luncaviţa, lipsa de experienţă a echipei luncăviţene dar şi a primarului Aurel Iorga, antrenorul şi psihologul echipei, văzându-se la această semifinală câştigată de Flacăra Mihail Kogălniceanu cu un categoric 4-1 (1-0).

Finala mică nu s-a mai diputat şi, după o pauză de aproape jumătate de oră, finala cupei a adus faţă în faţă pe stadionul Delta echipele Flacăra Mihail Kogălniceanu şi Turda. Cum era şi de aşteptat s-a impus Flacăra cu scorul de 4-2 (1-0) şi astfel trofeele cupei, pentru echipă dar şi pentru cei mai buni jucători, au ajuns la Mihail Kogălniceanu, echipă susţinută din tribune de primarul Anastase Alexe.

 

“O competiţie reuşită care a provocat unele comune să îşi înscrie echipe de fotbal în următorul sezon de Liga a IV-a. În măsura în care şi echipe din sate vor vrea să participe în competiţiile organizate de AJF Tulcea la adunarea generală de la sfârşitul acestei săptămâni vom lua în discuţie şi organizarea Ligii a V-a.” a declarat Petre Badea, preşedintele AJF Tulcea.

În turneele echipelor învinse în fazele preliminare ale Cupei AJF Tulcea, la Ostrov echipa gazdă a câştigat turneul în finala cu Trimuf Cerna, în timp ce la Murighiol, echipa locală din satul Sarinasuf, s-a impus de asemenea în turneul de trei cu echipele din Agighiol şi Tulcea.

Prima semifinală a Cupei AJF Tulcea s-a disputat de la ora 11.00 între echipele din Ceamurlia de Jos şi Turda, meci câştigat la limită, 1-0 de echipa de fotbal din Turda, surpriza finalei acestei competiţii fiind vorba despre o echipă adunată ad-hoc în comuna Mihai Bravu.