O bază sportivă ultra-modernă de tip 1 a fost inaugurată sâmbătă, 21 octombrie a.c., în comuna Baia, din județul Tulcea, aceasta fiind realizată de către Compania Națională de Investiții.

Evenimentul a beneficiat de prezența președintelui Federației Române de Fotbal – Răzvan Burleanu, a secretarului general – Radu Vișan, a secretarului general adjunct – Gabriel Bodescu și a directorului tehnic – Mihai Stoichiță, a președintelui Asociației Județene de Fotbal Tulcea – Petre Badea, dar și a reprezentanților administrației publice locale și județene.

“Nu avem posibilitatea în fiecare zi să inaugurăm baze sportive, iar investițiile în infrastructură trebuie să reprezinte un motiv de bucurie, dar în același timp și un angajament al nostru de a continua demersul de a construi terenuri de fotbal, pe care să le vedem folosite și dimineața, și seara de către copii, băieți sau fete. Vreau să îi felicit pe toți cei angrenați în acest proiect, pentru că a fost un drum lung până să se ajungă aici. Sunt sigur că aceasta este doar prima astfel de bază sportivă din județul Tulcea, pentru că avem aici toți reprezentanții autorităților locale și sunt convins că vom vedea și altele asemănătoare în anii următori”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Investiția pentru realizarea acestei baze sportive, de care vor beneficia cei 4.500 de locuitori ai comunei, a fost de 7,5 milioane lei. Obiectivul beneficiază de un teren multifuncțional, instalație de nocturnă, tribună cu 500 de locuri pe scaune, parcare amenajată cu 52 de locuri, clădirea bazei sportive are încălzire centrală, patru vestiare, cabinet medical, sală de conferințe, salon VIP și anexe.

La rândul său, președintele AJF Tulcea, Petre Badea, a precizat: “Un stadion în plus înseamnă un spital în minus și aici chiar vorbim de o capodoperă a sportului din Tulcea. Comuna Baia va fi un centru al fotbalului din acest județ, în condițiile în care la noi se manifestă o lipsă a bazelor sportive. Este un cadru extraordinar pentru tineri să facă sport, dar și un mijloc bun pentru educația lor. Sportul este un fenomen social și de aici pleacă educația viitorilor cetățeni”.

La final, Răzvan Burleanu i-a oferit primarului localității gazdă, Mugurel Marșavela, o plachetă pentru susținerea sportului din Baia, aceasta fiind și “o sursă de inspirație pentru ceilalți primari de a susține fotbalul”.

Articol de Daniel Lazăr