Ieri, începând cu ora 10.00, stadionul Delta din Tulcea a găzduit cea de-a cincea ediţie a Cupei Minorităţilor, Etnic Cup, o competiţie unică în ţară. 

Desfăşurată în două serii distincte în care au evoluat câte trei echipe, competiţia a adus la start circa o sută de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani de la armâni, romi, turci, ruşi, la lipoveni şi bulgari, repartiţia în grupe fiind stabilită prin tragere la sorţi.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu şi vicepreşedintele Octavian Goga au fost prezenţi la acest eveniment, acordând cupele şi diplomele câştigătorilor.

În seria în care au jucat armânii, bulgarii şi lipovenii s-au înregistrat următoarele rezultate: Bulgari Frecăţei – Armâni Tulcea 1-6, Armâni Tulcea – Lipoveni Sarichioi 4-1 şi Lipoveni Sarichioi – Bulgari Frecăţei 3-2. În seria în care au jucat turcii, ruşii şi romii s-au înregistrat următoarele rezultate: Turci Isaccea – Ruşi Jurilovca 3-2, Ruşi Jurilovca – Romi Tulcea 2-1 şi Romi Tulcea – Turci Isaccea 3-2. Pentru stabilirea ocupantei locului secund a fost nevoie de un meci de departajare între Romi Tulcea şi Ruşi Jurilovca, câştigat de echipa din Jurilovca.

În finala mică, echipa ruşilor din Jurilovca a câştigat cu un categoric 6-1 meciul cu lipovenii din Sarichioi. Finala mare a competiţiei a fost câştigată de Armânimea din Tulcea, învingători în meciul cu turcii din Isaccea, care au dat totuşi cel mai bun fotbalist al competiţiei pe Denis Mustafa (foto, jos), care a fost premiat de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

La festivitatea de premiere a fost invitat şi a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, forul judeţean fiind, alături de Direcţia de Sport, unul dintre finanţatorii competiţiilor organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

"Mă bucur că avem copii cărora le place sportul şi mai ales fotbalul. Prezenţa aici a conducerii Federaţiei Române de Fotbal este o dovadă că activităţile susţinute de noi şi organizate de AJF sunt de interes şi importante, iar noi autorităţile locale suntem deschise şi pentru parteneriate şi pe alte proiecte chiar de infrastructură a sportului", a declarat Horia Teodorescu.

Invitaţia adresată conducerii FRF de către preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, a avut un dublu scop, pe lângă competiţia fotbalistică a juniorilor, au avut loc o serie de întâlniri cu oficialităţile judeţene, în vederea accesării unei noi finanţări în modernizarea infrastructurii fotbalistice din municipiu.

În urmă cu un an, Primăria Tulcea şi Federaţia Română de Fotbal au realizat, printr-un parteneriat, modernizarea suprafeţei de joc a stadionului Delta cu gazon de calitate şi instalaţie computerizată de aspersoare. De această dată, este vorba despre un nou proiect, pentru amenajarea unei suprafeţe de joc sintetice.

"Avem posibilitatea de a finanţa realizarea unei suprafeţe de joc sintetice pentru un teren de fotbal cu fonduri de la FRF. Ne interesează să identificăm fie o bază sportivă neutilizată sau un teren neutilitat pentru a-l amenaja ca teren de fotbal sintetic. Am văzut baza sportivă de la Bididia, am văzut şi stadionul Cozma Zaiţ din afara incintei, însă cred că acestea ar trebui păstrate şi modernizate, iar pentru acest teren de fotbal sintetic să identificăm un alt teren”
, a declarat Răzvan Burleanu.