CSM Ceahlăul Piatra Neamț va porni la drum din Liga 5. Lucrurile au început să prindă contur în ceea ce privește activitatea noului club de fotbal din orașul de la poalele Pietricicăi. Prima decizie luată de conducerea acestei grupări este de a colabora cu Toader Șteț ca antrenor principal. Referent zonal în cadrul Federației Române de Fotbal, experimentatul om de fotbal a acceptat oferta pentru că o consideră serioasă.

”Am vorbit cu domnii Cătălin Roca și Mihai Bătrînu, oamenii care vor conduce clubul, și am înțeles că sunt deciși să facem lucruri serioase împreună. Se dorește să pornim activitatea de la cel mai jos nivel, dar vrem să acordăm mare atenție felului în care pregătim echipa. Nu consider că ne vom pregăti de Liga 5, ci de participarea în scurt timp în Liga 3, mai ales că avem condiții de echipă de Liga 2. Dorința noastră este de a progresa, de a crește o echipă serioasă și de a ne forma ca un club credibil. De aceea, nu ne vor interesa doar jocurile oficiale din Liga 5, ci să avem și un număr mare de partide amicale în compania unor echipe de Liga 3 și Liga 2. Repet, dorinţa este de a progresa”, a declarat Toader Șteț, antrenor principal al CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

Fost principal în Liga I, atât la FC Ceahlăul, cât și la FC Onești, viitorul ”principal” de pe banca echipei din Piatra Neamț s-a ocupat în ultimii zece ani de Centrul de Copii și Juniori al grupării galben-negre care, în 2016, a ajuns să fie declarată falimentară. Sub comanda lui Toader Șteț, FC Ceahlăul a produs jucători pentru Liga I. Andrei Marc (acum la Dinamo), Andrei Dumitraș (acum la Craiova), Vlad Achim şi Chitoșcă (ambii la FC Steaua), Ștefănescu (CSM Iaşi), dar și Doru Popadiuc și Sorin Tăbăcariu (ambii la FC Voluntari) sunt câteva nume legate de primul eșalon fotbalistic al României. De asemenea, Marian Drăghiceanu, cel mai tânăr fotbalist debutant în Liga I din istoria FC Ceahlăul este tot un produs al centrului condus de Toader Șteț. Dacă lotul va fi format din jucători tineri și foarte tineri, care în ultimul sezon competițional au evoluat pentru FC Ceahlăul și ACS Ceahlăul ’05 în competiții de juniori, în schimb echipa tehnică va fi alcătuită din foști antrenori ai grupărilor amintite mai sus.

CSM Ceahlăul va lua startul în Liga 5, întrecere organizată la nivel județean de AJF Neamț și își va disputa meciurile de acasă pe terenul principal al Stadionului Municipal Ceahlăul. Conform programului anunțat de AJF, prima rundă a noului sezon al celei de a doua divizii nemțene va fi pe 28 august.

Trebuie spus că s-a luat în discuție și varianta ca CSM Ceahlăul să fie acceptată în Liga 4, dar Ioan Costin Toma, președintele AJF Neamț a explicat de ce a căzut respectiva posibilitate: ”Nu există acoperire regulamentară pentru a primi CSM Ceahlăul în Liga 4 și nu vrem să apară posibilitatea ca această formație să câștige campionatul, iar mai apoi la barajul de promovare să-i fie contestat dreptul de participare”.