Sâmbătă, de la ora 11, s-a consumat ultima etapă, a XXXIV-a, a Ligii a IV-a Timiș. Înaintea ei, două echipe aveau șanse la primul loc, Ripensia și marea surpriză a acestei ediții, Voința Mașloc. Ripensia avea un punct avans, urmând a juca în deplasare, la fel ca şi Maşlocul, cu echipe fără griji: Ripensia la Voința Biled, Mașlocul la Unirea Sânnicolau Mare.

Ripensia a început meciul de la Biled în formula: Rădulescu – Luca, Apro, Hecsko, Toma – Briciu, Francescu – Ad. Popa (cap.), Zaluschi, Nanu – Mediop. Rezerve: Ciui – Popescu, Petrișor, Stancu, Stoi, Ștreangă, Ungureanu.

Duelul la distanţă dintre cele două pretendente la titlu a fost deschis de Voinţa, care a punctat în minutul 11 al meciului de la Sânnicolau Mare. Mediop a readus Ripensia pe primul loc prin reuşita din minutul 22. Repriza secundă a adus o nouă lovitură pentru Voinţa, care a fost egalată de Unirea în minutul 51, gazdele având patru foști ripensiști titulari (Uzun, Cărpinișan, Boangheș, Vasilcin). Soarta promovării a devenit clară după golul lui Mediop (76), din penalty. Scorurile finale, Biled – Ripensia 0-2 şi Unirea – Mașloc 1-1, le au adus celor de la Ripensia titlul de campioni, cu 87 de puncte, urmaţi de Mașloc cu 84 de puncte şi Ghiroda cu 73 de puncte.

Mediop, golgeter cu 55 de reuşite

”Ripi” a dat și golgeterul seriei, pe senegalezul Mediop, care a marcat nu mai puțin de 55 de goluri. Au retrogradat CFR Timișoara, club legendar al Timișoarei, și FC Marcel Băban Jimbolia, școala de fotbal care l-a dat pe proaspătul stelist Ovidiu Popescu.

În barajul de promovare în Liga 3, Ripensia va întâlni pe Hercules Lupeni, reprezentanta județului Hunedoara, în 18 și 25 iunie, primul meci pe teren propriu. În altă ordine de idei, în finala fazei județene a Cupei României, Unirea Sânnicolau Mare a pierdut, 1-2 (pe teren propriu, în manșă unică) cu CS Ghiroda.